Π. Γερουλάνος στο Πρώτο: Φοβική η διαδικασία για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ (audio)

Την πεποίθηση ότι είναι φοβική η εσωκομματική διαδικασία που είναι σε εξέλιξη για την εκλογή νέα ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ εξέφρασε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ. Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν, αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

«Υπάρχουν ευθύνες για την ένταση που επικράτησε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που θέλουμε για το κόμμα», υπογράμμισε.

«Έχουμε δει και άλλες φορές στο παρελθόν να συμβαίνουν τέτοιες διαδικασίες στο κόμμα μας. Κάθε γέννα έχει πολύ χαρά, αλλά και πολύ πόνο. Ελπίζουμε ότι μέσα από τη διαδικασία θα βγει κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε σήμερα και θα γίνουμε πιο δυνατοί. Ωστόσο, δεν φαίνεται να υπάρχει στον ορίζοντα η κόλλα που θα μας ξαναμαζέψει μαζί», τόνισε, σημειώνοντας πως «το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό μας, αλλά το βλέπουμε και σε άλλα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα στην Ευρώπη».

Ερωτηθείς γιατί δεν είναι ο ίδιος υποψήφιος, απάντησε ότι θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις όταν δει πλήρως τις διαδικασίες. «Οι σωστές διαδικασίες θα οδηγήσουν σε ένα σωστό μέλλον, οι λάθος θα οδηγήσουν σε λάθος μέλλον, ακόμη και αν είναι σωστές οι αποφάσεις», είπε χαρακτηριστικά. Επισήμανε ότι στις τοποθετήσεις όλων των υποψηφίων για την αρχηγία διακρίνει πολιτικά στοιχεία με τα οποία συμφωνεί, καθώς και άλλα με τα οποία έχει σοβαρές διαφωνίες.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, «αυτό που χρειάζεται η παράταξη προκειμένου να αναγεννηθεί, είναι ένα πολιτικό πλαίσιο πιστό στις αρχές και στις αξίες του Κινήματος, αλλά να λύνει τα προβλήματα του σήμερα».

Ζήτησε, επίσης, να υπάρχει ένα καταστατικό «ανοιχτό και δημοκρατικό με ξεκάθαρους κανόνες, για να ξέρουν η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας πως θα συμμετέχουν στο κόμμα». «Θέλουμε να τους ακούσουμε, να δημιουργήσουμε θέσεις με αυτά που λέει η κοινωνία», πρόσθεσε. Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να γίνει μια «εξόρμηση σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, για να βεβαιωθούμε ότι οι άνθρωποι που θέλουν να είναι κοντά μας, βρίσκουν τρόπους να φτάσουν σε εμάς».

Χαρακτήρισε ως τη «μεγαλύτερη πρόκληση της Ελλάδας και της Κεντροαριστεράς», τα 2 εκατομμύρια ψηφοφόρους που δεν πάνε πια στις κάλπες, «αποχώρησαν από το εκλογικό σώμα, δεν βρίσκουν ελπίδα στην πολιτική, αλλά παραμένουν ενεργοί πολίτες». «Εάν θέλουμε να αναβιώσει αυτός ο χώρος, πρέπει να κάνουμε αυτό που έγινε με την ίδρυσή μας. Να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο», δήλωσε. «Είναι μια επίπονη διαδικασία, αλλά εμείς συνέχεια “κόβουμε δρόμο”. Αλλάζουμε ονόματα, φέρνουμε ξανά τα παλιά ονόματα, αλλά δεν κάνουμε την ουσιαστική δουλειά».

Μίλησε για «λέξεις –καραμέλα» τις οποίες χρησιμοποιούν στελέχη του ΚΙΝΑΛ, όπως η «ενότητα», χωρίς όμως να βλέπουμε εάν αυτή «βασίζεται στις ίδιες αρχές και αξίες για όλους»¨. «Είναι ένα πρόβλημα για την κεντροαριστερά σε όλη την Ευρώπη, ακόμη και για τον ΣΥΡΙΖΑ στον βαθμό που υπάρχουν εκεί κεντροαριστεροί». «Είμαστε λιγότεροι πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, από ό,τι προσπαθούμε να πουλήσουμε στον κόσμο», υπογράμμισε.

Ο κ. Γερουλάνος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «χτίζει με ανία την επόμενη φούσκα της ελληνικής οικονομίας, ρίχνοντας χρήματα και χωρίς να υπολογίζει το ποιος θα πληρώσει στο τέλος τον λογαριασμό». Εκτίμησε ότι στην επόμενη κρίση θα πτωχεύσουν ελάχιστοι επιχειρηματίες -οι οποίοι έχουν πάρει το «μάθημα» τους από το παρελθόν, «κρατούν τα κεφάλαιά τους εκτός Ελλάδας και εδώ παίζουν τα ρέστα τους» – και θα πληρώσουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος