ertnews.gr

Π. Γαλιατσιάτος (Παν. Johns Hopkins): O ιός δεν κοιτάζει ηλικίες – Tο εμβόλιο για τα παιδιά είναι ασφαλές (video)

10/12 13:26
Π. Γαλιατσιάτος (Παν. Johns Hopkins): O ιός δεν κοιτάζει ηλικίες – Tο εμβόλιο για τα παιδιά είναι ασφαλές (video)

(AP Photo/David Zalubowski)

Για τον εμβολιασμό των παιδιών 5 έως 11 ετών που ξεκινά στην Ελλάδα στις 15 Δεκεμβρίου μίλησε στην ΕΡΤ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος αναφέροντας ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και προστατεύουν από τις μεταλλάξεις του κορονοϊού «που δεν κοιτάζει ηλικίες».

«Τα εμβόλια ακόμα δουλεύουν απέναντι στην Όμικρον. Μάθαμε αυτή την εβδομάδα από το Ισραήλ ότι η τρίτη δόση του εμβολίου προστατεύει από τον ιό», επιβεβαίωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Γαλιατσάτος.

Μιλώντας για τον εμβολιασμό των παιδιών αποκλειστικά με τη μειωμένη δόση της ΒιοΝΤech-Pfizer, ο πνευμονολόγος – εντατικολόγος, αποκάλυψε στην ΕΡΤ ότι και ο ίδιος, μόλις χθες, εμβολίασε την 8χρονη κόρη του με τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

«Αυτόν τον χρόνο χάσαμε πολλούς παππούδες και γιαγιάδες. Αν χάσουμε ένα παιδί σταματάμε όλοι. Το εμβόλιο θα προστατεύσει τα παιδιά. Τον ιό δεν τον νοιάζει τι ηλικία είσαι. Θα βοηθήσει αυτά τα παιδιά να παλέψουν τον Covid. Πιστεύω ότι (το εμβόλιο) είναι ασφαλές και βοηθάει στο να τελειώσουμε με την πανδημία του κορονοϊού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version