Π. Χρηστίδης στο Πρώτο: Υπουργοί «κουνάνε το δάκτυλο», απειλώντας τους πολίτες για μέτρα που δεν παίρνουν οι ίδιοι (audio)

Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν με τα νέα μέτρα για την εστίαση, όταν «το πρωί οι άνθρωποι πάνε στη δουλειά τους “ο ένας πάνω στον άλλον” με το Μετρό και τα λεωφορεία», εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Χρειάζεται μια λογική, την οποία δεν την έχει επιδείξει η κυβέρνηση στο βαθμό που χρειάζεται. Βγαίνουν υπουργοί και κουνάνε το δάκτυλο και απειλούν τους πολίτες για τα μέτρα που δεν παίρνουν οι ίδιοι. Αυτό θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε στη λογική ενός νέου διχασμού. Η κυβέρνηση πρέπει να εμπνεύσει, να οραματιστεί και να υλοποιήσει ένα νέο σχέδιο και να δώσει λύσεις», σημείωσε.

«Αυτό που έκανε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος βγήκε και “κουνούσε το δάκτυλο” στους πολίτες λέγοντας ότι “τελείωσαν τα λεφτά”, αν το είχε κάνει υπουργός άλλης κυβέρνησης θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν και η ΝΔ θα ήταν στα κάγκελα», τόνισε. Επέκρινε την κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι «βρίσκει να δώσει ρήματα και κίνητρα εκεί που θέλει, για να στηρίξει μεγάλες επιχειρήσεις.  Έδωσε 2,5 δισεκατομμύρια σε 450.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 5,5 δισεκατομμύρια σε μόλις 2.500 μεγάλες επιχειρήσεις». «Αυτό δείχνει ότι “λεφτά υπάρχουν”, αλλά η κυβέρνηση θέλει να τα διαθέτει όπως η ίδια προτιμά», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει σχέδιο για να εξαϋλωθεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

 

Ο κ. Χρηστίδης εξέφρασε την αντίθεσή του και στην εξαγγελία για την κάρτα των 150 ευρώ προς τους νέους. «Η λογική της επιδοματικής πολιτικής πρέπει να πάψει να υφίσταται στην πατρίδα μας, διότι δεν εμπνέει και δεν βοηθάει να ξεπεράσουμε τα πολλά προβλήματα που έχουμε τα τελευταία χρόνια. Οι άνθρωποι 18 έως 25 έχουν τα ίδια ζητήματα και τους ίδιους προβληματισμούς με αυτούς που είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Η κυβέρνηση θα έπρεπε να ακολουθήσει την πρόταση της Επιτροπής Βιοηθικής και του Κινήματος Αλλαγής, για εξάντληση της καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών», υπογράμμισε.

«Προφανώς υπάρχει μια σύγχυση και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά το θέμα είναι πως θα ξεπεράσουμε το κώλυμα που έχει ο κόσμος για τον εμβολιασμό. Πέρα και πάνω από κόμματα, χρειάζεται μια μεγάλη καμπάνια η οποία θα ενημερώσει τους πολίτες για το τι θα κερδίσουν με το να πάρουν τις ζωές τους πίσω, κάνοντας το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος