Π. Χρηστίδης στο Πρώτο: Η Πολιτική Προστασία έχει αλλάξει ελάχιστα τον τελευταίο 1,5 χρόνο (audio)

«Μια πολύ δύσκολη περίοδος αυτή που ζει η χώρα μας διότι και η κλιματική κρίση και οι συνέπειές της όπως είναι ο καύσωνας, δημιουργεί μια πραγματικότητα που θέλει έναν καινοτόμο και πρωτοποριακό μηχανισμό στήριξης σε τέτοιες καταστάσεις. Αυτό δεν το έχουμε δει και μας έχει στοιχίσει πολύ ακριβά» υπογράμμισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

Χρειάζεται ένα σχέδιο για γρήγορη αποκατάσταση και προστασία της κάθε περιοχής, είπε ο κ. Χρηστίδης, έτσι ώστε πολύ γρήγορα να βρούμε το φυσικό περιβάλλον που υπήρχε πριν την καταστροφή. «Και φυσικά να ενισχύσουμε τους ανθρώπους που έχουν στερηθεί τις περιουσίες τους».

«Στις 14:00-14:30 το μεσημέρι όταν ξέσπασε η πυρκαγιά δεν υπήρχαν άνεμοι ούτε ζητήματα τα οποία μπορεί να παραπέμπουν σε δυσπρόσιτα μέρη. Κάτι δεν πήγε καλά στην διαχείριση της φωτιάς στην Βαρυμπόμπη. Υπάρχουν συγκεκριμένες αλλαγές που πρέπει να κάνουμε. Η Πολιτική Προστασία 1,5 χρόνο τώρα έχει αλλάξει ελάχιστα όσο αφορά την δομή της, σε σχέση με το πώς ήταν πριν τις εκλογές, υπάρχει ένας σχεδιασμός ο οποίος δεν έχει αποδώσει και επομένως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος