Π. Χαρέλας (Πρόεδρος Συνοριοφύλακων) στο Πρώτο: Ακόμα και υπό την απειλή όπλου η προώθηση μεταναστών (audio)

«Οι μετανάστες στον Έβρο είναι σίγουρο ότι βιαίως πιέστηκαν να έρθουν στην Ελλάδα. Οι τουρκικές αρχές ακόμα και με την απειλή όπλων προωθούν τους μετανάστες, όπου ακριβώς πιστεύουν αυτοί» δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων Ελλάδας, Παναγιώτης Χαρέλας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Ο κ. Χαρέλας επισήμανε ότι όλοι οι μετανάστες είναι άντρες, εκ των οποίων κάποιοι χωρίστηκαν με τις οικογένειες τους εντός της Τουρκίας προκειμένου να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 92 μεταναστών που εντοπίστηκαν στον Έβρο, το πρωί της Παρασκευής.

«Η πηγή της μεταναστευτικής πίεσης είναι από τη Τουρκία. Το θέμα είναι τι υπάρχει από πίσω και αν υπάρχει βούληση από την Ευρώπη να μπορέσει να διαχειριστεί καλύτερα τη συνοριακή φύλαξη. Ενοχλεί τον οποιοδήποτε Ευρωπαίο πολίτη να γνωρίζει ότι η Τουρκία χρηματοδοτείται προκειμένου να κρατήσει και να διαχειριστεί τους μετανάστες που έχει και από την άλλη πλευρά να ενεργεί μέσα από αδιανόητη σκληρότητα απέναντι τους», δήλωσε ο κ. Χαρέλας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος