Ουρ. Καρτέρη (ομογενής): Ο ελληνικός κινηματογράφος για 28η χρονιά στο Σίδνεϊ

Array

«Ευτυχία», «Σμύρνη μου αγαπημένη» και 13 ακόμη ελληνικές παραγωγές προβάλλονται στο νότιο ημισφαίριο. Η ομογένεια στο Σίδνεϊ κάθε χρόνο διοργανώνει το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου εκτός συνόρων. Από το στούντιο της εκπομπής «Συνδέσεις» η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας, Ουρανία Καρτέρη, χαρακτηρίζει το φεστιβάλ που συνεχίζεται για 28η χρονιά, «ως τρόπο βοήθειας στην Ελλάδα, για τον πολιτισμό και τον τουρισμό».

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

«Στην Αυστραλία έχουμε 140 φυλές. Ο κινηματογράφος είναι κάτι που μας αγκαλιάζει όλους. Υπάρχει το γαλλικό, το ιταλικό και πολλά ακόμη φεστιβάλ. Το ελληνικό είναι το τρίτο μεγαλύτερο , με την ελληνική ομογένεια να ανέρχεται σε 180.000 άτομα, μόνο στο Σίδνεϊ», ανέφερε η κυρία Καρτέρη, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις».

«Έχουμε απογευματινά σχολεία, έχουμε την πρόνοια, γηροκομεία και παιδικούς σταθμούς και πάνω από όλα έχουμε και πολιτισμό. Ο κινηματογράφος είναι ένας τρόπος να προωθήσουμε την ελληνική γλώσσα. Υπάρχει και ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου για παιδιά από ελληνικά σχολεία που δημιουργούν ταινίες μικρού μήκους», είπε η ομογενής που γεννήθηκε πριν από 45 χρόνια στο Σίδνεϊ από γονείς που μετανάστευσαν το 1970.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος