Oυκρανία: Οι ΗΠΑ ζητούν την εκκένωση της πρεσβείας τους στο Κίεβο

Η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο έδωσε σήμερα εντολή για την απόσυρση του μη αναγκαίου προσωπικού της, με την Ουάσιγκτον να θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο μιας επικείμενης ρωσικής επίθεσης εναντίον της Ουκρανίας.

«Σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών διέταξε την αποχώρηση των Αμερικανών εργαζομένων, που δεν είναι απαραίτητοι για τις έκτακτης ανάγκης υπηρεσίες της πρεσβείας, λόγω των πληροφοριών που συνεχίζουν να κάνουν λόγο για μια ενίσχυση του ρωσικού στρατού στα σύνορα με την Ουκρανία, ένας δείκτης μιας ενδεχόμενης σημαντικής στρατιωτικής δράσης», αναφέρει η πρεσβεία στο Κίεβο, σε μήνυμά της στο Twitter.

Στην ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο έχει αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση προειδοποιώντας τους ταξιδιώτες να μην ταξιδεύουν στην Ουκρανία. Δείτε το σχετικό απόσπασμα παρακάτω.

Oυκρανία: Οι ΗΠΑ ζητούν την εκκένωση της πρεσβείας τους στο Κίεβο

Σύμφωνα με το Sky News από την Κυριακή (13/2), οι προξενικές υπηρεσίες στο Κίεβο θα ανασταλούν και η πρεσβεία θα διατηρήσει μια μικρή προξενική παρουσία στο Λβιβ της Ουκρανίας για τη διαχείριση έκτακτων περιστατικών. Οι συνήθεις υπηρεσίες της πρεσβείας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής βίζας και διαβατηρίων, δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες, ενώ όσοι επιθυμούν να παραμείνουν στην Ουκρανία θα πρέπει να συμπληρώσουν σχετική φόρμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος