Ουκρανία: «Ανίκητος Στρατός» ονομάζεται η περιοδεύουσα έκθεση στην Ευρώπη με ρωσικά τανκς που έχουν καταστραφεί στο ουκρανικό έδαφος

Αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί  η ημερομηνία έναρξης της περιοδεύουσας έκθεσης «The Invincible Army» η Ουκρανία σε επίδειξη της στρατιωτικής δύναμης της και παράλληλα για την προσέλκυση περισσότερης στρατιωτικής βοήθειας από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε μια περιοδεύουσα έκθεση που θα περιλαμβάνει ως εκθέματα ρωσικά τανκς που έχουν καταστραφεί από τον Φεβρουάριο του 2022.

Σύμφωνα με αναφορές από την Ουκρανία, συνολικά 3.588 τεθωρακισμένα οχήματα και 1.477 τανκς έχουν χαθεί από τη ρωσική πλευρά τους τελευταίους μήνες, μερικά από τα οποία εκτίθενται επί του παρόντος στο κέντρο του Κιέβου.

Ενώ η Ρωσία αρνείται να αποκαλύψει τις απώλειές της, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της χώρας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, αποκάλυψε σε τηλεοπτική δήλωση ότι οι Ρώσοι κατέστρεψαν 3.696 ουκρανικά στρατιωτικά οχήματα, σύμφωνα με  το War History Online.

Η έκθεση, που ειρωνικά ονομάζεται «Ανίκητος Στρατός», θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη Βαρσοβία της Πολωνίας και ενδεχομένως να ταξιδέψει στο Βερολίνο, στο Παρίσι ς, στη Μαδρίτη, και στη Λισαβόνα.

Στην Πολωνία, η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Κάστρου της Βαρσοβίας και θα περιλαμβάνει καμένα και κατεστραμμένα ρωσικά στρατιωτικά οχήματα.

«Θα βεβαιωθούμε ότι τα ρωσικά τανκς βρίσκονται στην Ευρώπη ακριβώς όπως είναι τώρα  ..ως παλιοσίδερα», δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov στο πολωνικό τηλεοπτικό δίκτυο Polsat News.

Εκτός από την παρουσίαση της αποφασιστικότητας και της δύναμης του ουκρανικού στρατού, η έκθεση θα αναδείξει επίσης τις θηριωδίες των Ρώσων που έγιναν κατά τη διάρκεια του Ρωσο-Ουκρανικού Πολέμου.

«Από τη μια πλευρά, δείχνουμε τις θηριωδίες που διαπράττει ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία. Από την άλλη πλευρά, δείχνουμε την ηρωική υπεράσπιση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων και τα αποτελέσματα αυτών των μαχών», δήλωσε στον Independent ο Michał Dworczyk, επικεφαλής του γραφείου του Πολωνού πρωθυπουργού.

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος