Μετά από 2 sold out κύκλους παραστάσεων στην Κύπρο, σε σκηνοθεσία Μαρίας Κυριάκου και Μαρίας Βαρνακκίδου, η παράσταση “Out of Necessity” έρχεται στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών για τρεις παραστάσεις.
Το “Out of Necessity” είναι μια παράσταση από την Κύπρο, που επιχειρεί με χιούμορ και ευαισθησία, να μιλήσει για όλα όσα απασχολούν τη νέα γενιά των Κυπρίων σήμερα. Πώς αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως πολίτες ενός κράτους; Πόσο καλά γνωρίζουν την ιστορία τους; Τι είναι το Σύνταγμα και πώς καθορίζει την ταυτότητά τους;
Η νέα γενιά της Κύπρου έρχεται για να μιλήσει για μια σειρά ζητημάτων, να αναρωτηθεί: «Ποια η σχέση της Κύπρου με την Ελλάδα;», «Τι είναι το “Δίκαιο της Ανάγκης”;», «Πόσο εύκολα εκφραζόμαστε στην κοινή ελληνική;», «Τι σημαίνει ακριβώς “εθνική υπερηφάνεια”;», «Πόσο καλά ξέρουμε τους “απέναντι” από την πράσινη γραμμή;» «Υπάρχει αυτό που λέμε “κυπριακή ταυτότητα”;» και «Πως γίνεται, τελικά, να δηλώνεις ανεξάρτητο κράτος, να γιορτάζεις την Ανεξαρτησία σου, αλλά η φράση “Κύπριος πολίτης” να λείπει που το Σύνταγμα σου;»
Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 12 ετών
Παραστάσεις: 26, 27 & 28 Οκτωβρίου στις 21:00
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Όλες οι παραστάσεις θα έχουν αγγλικούς υπέρτιτλους.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος