Ουκρανία: Η Ολένα Ζελένσκα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας

Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γέολ με την ιδιότητα της ειδικής προεδρικής απεσταλμένης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η νοτιοκορεατική προεδρία.

Η Ζελένσκα, σύζυγος του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πραγματοποιεί επίσκεψη στη Νότια Κορέα για να συμμετάσχει σε μια σύνοδο μέσων ενημέρωσης.

Σε συνέντευξή της στο νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap που δημοσιεύτηκε σήμερα, η Ζελένσκα δήλωσε πρόθυμη να προσκαλέσει τον Γιουν στη χώρα της λέγοντας ότι μια τέτοια επίσκεψη θα ήταν “πολύ υποστηρικτική” για τους Ουκρανούς.

Επίσης προειδοποίησε κατά του κινδύνου κόπωσης από τον πόλεμο και έκανε έκκληση για “πιο ριζική” υποστήριξη για την Ουκρανία στη μάχη της κατά της ρωσικής επιθετικότητας.

Η Νότια Κορέα, ένας βασικός παραγωγός βλημάτων πυροβολικού, έχει δηλώσει ότι δεν προμηθεύει φονικά όπλα στην Ουκρανία επικαλούμενη τις σχέσεις της με τη Ρωσία.

Ωστόσο, ο Γιουν σε συνέντευξή του τον περασμένο μήνα στο Ρόιτερς είχε πει ότι η κυβέρνησή του πιθανόν να μην “επιμείνει μόνο σε ανθρωπιστική και οικονομική υποστήριξη”, αν οι άμαχοι στην Ουκρανία δεχτούν επίθεση ευρείας κλίμακας ή σε περίπτωση που “προκύψει μια κατάσταση την οποία η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραβλέψει”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος