Ώρα της Γης στις 26 Μαρτίου – Ένα μέλλον βιώσιμο για όλους

Ώρα της Γης. Για μια ώρα κλείνουμε τα φώτα και συμμετέχουμε στην παγκόσμια κινητοποίηση για την προστασία του πλανήτη μας.

Μνημεία, επιβλητικά κτίρια και εκατοντάδες νοικοκυριά βυθίζονται ταυτόχρονα στο σκοτάδι για μια ολόκληρη ώρα, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος. Μπορούμε να ζήσουμε το ίδιο ευτυχισμένοι, καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια.

Η Ώρα της Γης γεννήθηκε το 2007 στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις έσβησαν ταυτόχρονα τα φώτα τους. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Andy Ridley και στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF. Έκτοτε κάθε χρόνο 7.000 πόλεις σε 193 χώρες στον κόσμο συμμετέχουν στην παγκόσμια κινητοποίηση.

Φέτος το σύνθημα της παγκόσμιας ώρας της γης είναι απλό. «Ας επενδύσουμε στον πλανήτη μας».

Η Πρασίντι Σίνγκ από την Ινδία είναι σίγουρη ότι πράττει το σωστό. Ήταν 4 χρονών όταν το 2016 ένας μεγάλος τυφώνας χτύπησε την πόλη της, ξεριζώνοντας δέντρα και καταστρέφοντας δεκάδες φάρμες. Δεν μπορούσε να βλέπει το μέρος που τόσο αγαπά να καταστρέφεται χωρίς η ίδια να αναλαμβάνει δράση. Συμμετείχε εθελοντικά σε πολλές δενδροφυτεύσεις, μέχρι που το 2018 με τη βοήθεια υποστηρικτών κατάφερε να δημιουργήσει τη δική της πλατφόρμα ευαισθητοποίησης. Μέχρι σήμερα στα 9 της χρόνια κατάφερε να φυτέψει 35,000 οπωροφόρα δέντρα δημιουργώντας 20 μικρά δάση σε όλη την Ινδία.

Ο Ιάσονας Κάντας, υπεύθυνος του Τμήματος Επικοινωνίας – Κινητοποίησης WWF μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή “ΟΜΙΚΡΟΝ 3”.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος