Ώρα μηδέν για τους ανεμβολίαστους στον νοσοκομείο Καβάλας

Έτοιμη δηλώνει η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας για τις αναστολές εργασίας που δρομολογούνται εξ’ αιτίας της άρνησης μερίδας των εργαζομένων να εμβολιαστούν.

Το  συμβάν με οφθαλμίατρο του νοσοκομείου, ο οποίος ενημέρωνε τους ασθενείς του ότι δεν έχει εμβολιαστεί, με αποτέλεσμα να αρνούνται να μπούν στο χειρουργείο, βρίσκεται στην διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Ήδη έχουν προγραμματιστεί τα πέντε χειρουργεία για τους ασθενείς που βρέθηκαν μεταξύ σφύρας και άκμονος, από γιατρό, που έδωσε τον όρκο του Ιπποκράτη, να φροντίζει την υγεία των πασχόντων.

Το ιατρικό προσωπικό δεν δημιουργεί πρόβλημα με τον εμβολιασμό και το θέμα των αναστολών εργασίας αντιμετωπίζεται με πρόσληψη προσωπικού, επισημαίνει ο Ευάγγελος Καμπουρίδης, διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας νοσοκομείου Καβάλας.

Σε σύνολο 1.100 εργαζομένων περίπου 100 παραμένουν ανεμβολίαστοι. Σύμφωνα με τον κ. Καμπουρίδη 57 νοσηλευτές και τραυματιοφορείς, κάποιοι στην σίτιση καθώς και 14 γιατροί αρνούνται να εμβολιαστούν. Λόγω αυτού του μικρού ποσοστού εργαζομένων όπως οι καθαρίστριες που δεν θα εμβολιαστούν θα αντικατασταθούν από τον πίνακα επιλαχόντων της προηγούμενης προκήρυξης προσλήψεων. Για το νοσηλευτικό προσωπικό θα γίνουν προσλήψεις, οι οποίες είχαν ήδη προγραμματιστεί.

«Φτάσαμε στα 120 κρούσματα στην κορύφωση του πανδημικού κύματος, ενώ τώρα έχουν σταθεροποιηθεί και βαίνουν μειούμενα», τονίζει ο κ. Καμπουρίδης. «Ο μέσος όρος των ηλικιών έχει πέσει και αυτό βοηθά, γιατί ανταπεξέρχονται καλύτερα τα συμπτώματα. Έτσι, δεν καταλαμβάνουν κλίνες ΜΕΘ, αντιμετωπίζονται γρήγορα και παίρνουν εξιτήρια».

Αναφορικά με τις αιτιάσεις εκείνων που αρνούνται να εμβολιαστούν ζητώντας περισσότερο χρόνο και συζήτηση ο κ. Καμπουρίδης είναι σαφής: «Δεν μπορείς να συζητήσεις με ανθρώπους που αμφισβητούν μελέτες, στοιχεία και στατιστικές. Είναι η επιτομή του ανορθολογισμού.  Όταν έχουν έρθει σε επαφή με ασθενείς covid, με τον πόνο και τον θάνατο των ανθρώπων που νοσηλεύονται και πεθαίνουν στα χέρια τους και συνεχίζουν να αρνούνται να εμβολιαστούν, δεν πρόκειται να πεισθούν με μια συζήτηση. Είναι αδιανόητο. Η λογική έχει πάει περίπατο».

Εν τω μεταξύ, με το επικοινωνιακό αφήγημα υπέρ του εμβολιασμού, αλλά κατά της υποχρεωτικότητας οι νοσοκομειακοί που αρνούνται να εμβολιαστούν δηλώνουν ότι σε κάθε περίπτωση θα μεταδώσουν τον ιό, είτε εμβολιαστούν είτε όχι. Εμμέσως πλήν σαφώς προϊδεάζουν για πρόκληση μετάδοσης του ιού, χωρίς ωστόσο να εξηγούν ότι οι εμβολιασμένοι δεν καταλήγουν στις ΜΕΘ και στον θάνατο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος