Ώρα ευθύνης – ώρα για εμβολιασμό

Έχουμε χρέος απέναντι στους ανθρώπους που χάνονται καθημερινά από τον κορωνοϊό, να εμβολιαστούμε, δηλώνει στην ΕΡΤ3 ο Χαράλαμπος Μηλιώνης, καθηγητής παθολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

«Να πάψουμε να ανεχόμαστε ως κοινωνία την καθημερινότητα των θανάτων». Είναι κρίσιμες στιγμές και ώρα ευθύνης για τους πολιτικούς, τους γιατρούς, που οφείλουν να μιλούν με αποδείξεις και τους πολίτες στο μέτρο που τους αναλογεί, για να προστατεύουν τόσο την δική τους ζωή όσο και των άλλων». Όλοι έχουν το δικό τους μερίδιο στην ανάσχεση της πανδημίας, σημειώνει ο κ. Μηλιώνης.

Ο ιός αφορά όλους. Τους ανεμβολίαστους που αποτελούν την δεξαμενή νόσησης και τους εμβολιασμένους, που κινδυνεύουν σε μικρότερο βαθμό, αν δεν τηρούν τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους δημόσιους χώρους, προκειμένου να περιοριστεί το νέο κύμα.

Προερχόμενος από μια περιοχή που ασχολείται με την κτηνοτροφία, ο κ. Μηλιώνης λέει χαρακτηριστικά: «Δεν κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα». Το τι θα μπορούσε να γίνει ή δεν έγινε δεν βοηθά. Τον πόλεμο κατά των πανδημιών τον κερδίζουμε με τους εμβολιασμούς και πρέπει να επιταχυνθούν.

Αναφερόμενος στην τρίτη δόση του εμβολίου επισημαίνει ότι «ανάλογα με τα νεότερα στοιχεία τροποποιούμε τις στρατηγικές- τις δράσεις μας. Όταν η πανδημία παίρνει μεγαλύτερες και πιο ανησυχητικές διαστάσεις τότε μειώνεται ο χρόνος μεταξύ των δυο εμβολιασμών και επισπεύδεται η επόμενη δόση».

Ο κ. Μηλιώνης είναι κάθετος ως προς την παραφιλολογία που αναπτύσσεται στα κοινωνικά δίκτυα, ακόμη και από εκπροσώπους της ιατρικής κοινότητος. «Μικρόφωνο πρέπει να έχουν μόνο οι γνωρίζοντες. Τα τεστ αντισωμάτων δεν βοηθούν να αναβάλουμε τον εμβολιασμό. Οι παραποιημένες ειδήσεις “δικαιολογούν” την όποια πρόφαση για να μην εμβολιαστούν κάποιοι. Όσοι παραπληροφορούν είτε είναι υποβολιμαίοι, οπότε πρέπει να λογοδοτήσουν στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα, είτε έχουν άγνοια, οπότε είναι ακατάλληλοι να ασκούν το επάγγελμα. Μόνο οι γνωρίζοντες μπορούν να καθοδηγήσουν τον κόσμο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος