«Όνειρο καλοκαιρινής νυκτός» στον Άγιο Αχίλλειο Πρεσπών

Μια μαγευτική βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν στην παλαιοχριστιανική βασιλική του Αγίου Αχιλλείου στη Μικρή Πρέσπα, με αφορμή τη θεατρική παράσταση που παρουσίασαν νέοι από την περιοχή και τη Θεσσαλονίκη, εμπνευσμένη από το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” του Γουίλιαμ Σέξπιρ. Στόχος της παράστασης ήταν η δικτύωση μεταξύ των νέων και ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα Poliprespa.

Το έργο “Ταξίδι στο όνειρο” είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας 12 νέων από τις Πρέσπες, την Πτολεμαΐδα και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αποτελούν την ομάδα ΘΕΣ-ΠΡΕΣ.

Η ομάδα των 12 νέων με την καθοδήγηση των συντονιστών τους και επαγγελματιών από το χώρο του θεάτρου, ετοίμασε την παράσταση μετά από πέντε μήνες διαδικτυακών συναντήσεων και ένα εντατικό 10ήμερο εργαστήριο προετοιμασίας δια ζώσης,

Στόχος ήταν η δικτύωση των νέων, κάτι που φαίνεται πως πέτυχε.

Η δράση ΘΕΣ-ΠΡΕΣ πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τον Δήμο Πρεσπών και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, μέσω του προγράμματος Poliprespa που διαχειρίζεται η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΖΕΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος