Όμηρος Τσάπαλος: Να υπάρχουν ποινές για όσους δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους στον ΕΦΚΑ (audio)

Για το mail του νέου διοικητή του ΕΦΚΑ προς εργαζόμενους, τις εκκρεμείς συντάξεις, και τις νέες υπηρεσίες που σχεδιάζονται, μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, Όμηρος Τσάπαλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς», με τη Μαρία Γεωργίου.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά για το γεγονός ότι πολλοί ασφαλισμένοι προσπαθούν μάταια να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τον Οργανισμό, αλλά κανείς δεν απαντά στις κλήσεις τους. «Οι λόγοι είναι πολλοί, η πανδημία, οι άδειες ειδικού σκοπού…Υπάρχουν και ευθύνες υπαλλήλων που επιλέγουν να μην σηκώνουν τα τηλέφωνα. Και επειδή έχουμε πάρα πολλές καταγγελίες πολιτών – είμαστε πρώτοι στις καταγγελίες του Συνηγόρου του Πολίτη-, όλα αυτά η Διεύθυνση Αναφορών τα έχει συγκεντρώσει, ούτως ώστε να τις ερευνούμε και εφόσον υπάρχουν ευθύνες, να αποδοθούν», είπε χαρακτηριστικά.

«Σίγουρα πρέπει να υπάρχουν ποινές όποιος δεν κάνει τη δουλειά του, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα αντίστοιχα, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις», ανέφερε ο κ. Τσάπαλος, ο οποίος προανήγγειλε ότι σύντομα «θα ξεκινήσει το νέο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο για όλους τους εποπτευόμενους φορείς του υπ. Εργασίας με το οποίο ο πολίτης θα μπορεί ΔΩΡΕΑΝ να εξυπηρετείται από υπάλληλο και σε περίπτωση που δεν έχει την απάντηση ο υπάλληλος να επιστρέφει και να καλεί τον πολίτη για να του δώσει την απαιτούμενη απάντηση. Θέλουμε το  καλοκαίρι να ξεκινήσει το νέο τηλεφωνικό κέντρο σε συνέργεια και με τον ιδιωτικό τομέα».

Για τις προσλήψεις προσωπικού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ είπε ότι «θα γίνουν στοχευμένα εκεί που πονάει ο οργανισμός, στην απονομή των συντάξεων. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα έλθουν με 18μηνες συμβάσεις οικονομολόγοι, λογιστές που γνωρίζουν το αντικείμενο».

Ερωτηθείς για την απονομή των συντάξεων, επισήμανε ότι «για έβδομο συνεχή μήνα παρατηρείται αποκλιμάκωση των εκκρεμών συντάξεων. Το Μάρτιο του ΄21 οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις πλην των διεθνών, υπολογίζονται σε 134.000, 20% λιγότερες σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Αυτό σημαίνει σταδιακά ότι κατά 8.000 περίπου μειώνεται το στοκ. Όμως για να μειωθεί το στοκ συνολικά, αν πάμε έτσι με αυτούς τους ρυθμούς, θα χρειαστούν 3 με 3,5 χρόνια, θέλουμε να τελειώσουμε γρηγορότερα γι’ αυτό πάμε σε προσλήψεις και μπόνους στο προσωπικό και σε μία σειρά άλλων δράσεων. Στόχος είναι τέλος του χρόνου να είναι η εικόνα εντελώς διαφορετική από ότι είναι σήμερα. Να επιταχυνθεί πολύ περισσότερο η διαδικασία».

Τέλος, αναφορικά με τις νέες υπηρεσίες, ο κ. Τσάπαλος υπογράμμισε : «Κάθε μήνα θέτουμε σε λειτουργία δύο ή τρεις ψηφιακές υπηρεσίες για να μην χρειάζεται ο κόσμος να πηγαίνει στα φυσικά καταστήματα. Αυτό τον μήνα βγάλαμε ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους νέους δικηγόρους για τους μη μισθωτούς. Μέσα στο 2021 υπολογίζουμε ότι 10 με 12 εκατομμύρια συναλλαγές θα γίνουν ηλεκτρονικά και αντιστοίχως θα αποφευχθούν 12 εκ. επισκέψεις, από και προς τα καταστήματα του ΕΦΚΑ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος