Ομαλή η εξέλιξη της υγείας του Λ. Παπαδήμου – Η διαδρομή του τρομο-πακέτου (video)

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες, τόσο στα υπολλείμματα και τη μεθοδολογία του τρομο-πακέτου που εξερράγη μέσα στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου, αλλά κυρίως, στο πώς έφτασε ο παγιδευμένος φάκελος στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού. Ο μηχανισμός είναι πανομοιότυπος με εκείνους που είχαν ταχυδρομηθεί πριν από τρεις μήνες στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι και το γραφείο του Β. Σόιμπλε. Τότε την ευθύνη είχαν αναλάβει οι Πυρήνες της Φωτιάς. Την ίδια ώρα, ομαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική πορεία του Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος θα παραμείνει για ένα ακόμη 24ωρο στην εντατική.

Έρευνα για το αν ελέγχθηκε στη Βουλή το παγιδευμένο πακέτο που τραυμάτισε τον Λουκά Παπαδήμο και τους δύο συνοδούς του, διεξάγει η Αντιτρομοκρατική. Πληροφορίες και δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο φάκελος είχε ελεγχθεί δυο φορές χωρίς να εντοπιστεί ότι είναι παγιδευμένος. Ωστόσο δημιουργήθηκε σύγχυση μετά την κατάθεση ενός εκ των αστυνομικών της φρουράς του κ. Παπαδήμου, ο οποίος είπε, πως χτες το πρωί, όταν παρέλαβε από το σπίτι του τον κ. Παπαδήμο, πήρε και τέσσερις φακέλους του, όπως προβλέπει η διαδικασία, για να ελεγχθούν στα ειδικά μηχανήματα της Βουλής.

Όπως αναφέρει ο αστυνομικός, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αφού άφησαν τον κ. Παπαδήμο στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο ίδιος μετέφερε τους φακέλους στην Βουλή με την μοτοσικλέτα του και τους παρέδωσε για έλεγχο στα μηχανήματα X-ray, στο φυλάκιο δίπλα στην κεντρική είσοδο. Λίγα λεπτά αργότερα του επέστρεψαν την αλληλογραφία, με την οποία πήγε και πάλι στην ΤτΕ όπου την παρέδωσε στον κ. Παπαδήμο.
Ο φρούραρχος της Βουλής ωστόσο, δεν επιβεβαιώνει την κατάθεση του αστυνομικού, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μια πάγια διαδικασία που δεν έχει ακολουθηθεί.
Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, η Αντιτρομοκρατική ζήτησε και έχει στην διάθεση της τα βίντεο από τις κάμερες της Βουλής, καθώς και τα στοιχεία από το μηχάνημα των ακτίνων, το οποίο καταγράφει ό,τι περνάει από εκεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί επίσημη απάντηση για το αποτέλεσμα της έρευνας, αλλά όπως έγινε γνωστό, αυτό θα ξεκαθαριστεί σύντομα.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΡΤ από ευρήματα, στο σημείο της έκρηξης και άλλα στοιχεία, από προηγούμενες έρευνες, διαπίστωσαν ότι ο φάκελος ήταν πανομοιότυπος με εκείνους που είχε στείλει η οργάνωση “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς” τον περασμένο Μάρτιο.

Αυτοί οι φάκελοι περιέχουν μηχανισμούς, που αποτελούνται, από περίπου 30 γραμμάρια πυρίτιδα, μπαταρία και καλώδια.
Δύο από αυτούς που είχαν φτάσει στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι και στη Γερμανία, δεν είχαν εντοπιστεί απο τα μηχανήματα στο αεροδρόμιο της Αθήνας.
Ούτε και τα μηχανήματα στα γραφεία του ΔΝΤ, κατάφεραν να εντοπίσουν τα εκρηκτικά στο φάκελο που εξεράγη.

Οι “Πυρήνες της Φωτιάς” έχουν αναλάβει την ευθύνη μόνο για το τρομοπακέτο που είχε εξουδετερωθεί στο Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Σε κείμενό τους είχαν αναφέρει ότι θα στείλουν προκύρηξη, με την οποία θα ανλάμβαναν την ευθύνη. Μέχρι τώρα όμως, αυτό δεν έχει συμβεί και κανείς στην Αντιτρομοκρατική δεν μπορεί να αποκλείσει την περίπτωση, οι τρομοκράτες, να έχουν στείλει και άλλα δέματα βόμβες. Γι’ αυτό το λόγο έχουν δοθεί οδηγίες για αυξημένη επαγρύπνηση στο προσωπικό ασφαλείας προσώπων ή εγκαταστάσεων που μπορεί να αποτελέσουν στόχους τρομοκατικών ενεργειών.

Στην εντατική για ένα ακόμη 24ωρο

Η μετεγχειρητική πορεία του Λουκά Παπαδήμου εξελίσσεται ομαλά, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, ωστόσο για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει στο νοσοκομείο για ακόμα δύο ημέρες, ενώ εξιτήριο πήραν οι δύο άνδρες συνοδοί του κ. Παπαδήμου που τραυματίστηκαν ελαφρά.

Την καλή κατάσταση της υγείας του Λουκά Παπαδήμου επιβεβαιώνει το νεότερο ιατρικό δελτίο από το νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα το ανακοινωθέν αναφέρει:

“Ο ασθενής Λουκάς Παπαδήμος είναι αιμοδυναμικά σταθερός. Έχει καλή γενική κατάσταση. Εξέλιξη τραυμάτων ομαλή. Το επόμενο 24ωρο θα παραμείνει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι δύο συνοδοί του, έλαβαν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική φροντίδα και εξήλθαν σε καλή γενική κατάσταση, με οδηγίες για ιατρική επανεκτίμηση σε μια εβδομάδα“.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση:Ομαλά εξελίσσεται η υγεία του Λουκά Παπαδήμου – Η αστυνομική έρευνα (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος