Ολοκληρώθηκε η διάσωση πληρώματος ανοικτά της Μυκόνου

Στο κτίριο του παλαιού λιμεναρχείου μέσα στη χώρα, θα φιλοξενηθούν με μέριμνα του δήμου Μυκόνου, οι 12 αλλοδαποί ναυτικοί, μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «LITTLE SEYMA» με σημαία Παναμά, που έχει προσαράξει από το βράδυ της Παρασκευής στη νησίδα Τραγονήσι Μυκόνου

Στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κατάφεραν το απόγευμα να περισυνελέξουν το πλήρωμα- 9 Ουκρανούς και 3 υπηκόους Αζερμπαϊτζάν– από τη νησίδα, που είχε καταφύγει με σωστικό σκάφος του πλοίου.

Τα πέντε στελέχη της ΜΥΑ μαζί με τα επτά μέλη της ΕΜΑΚ μετέβησαν στη Μύκονο με ελικόπτερο Σινούκ από τα Μέγαρα.

Στη Μύκονο τα μέλη της ΕΜΑΚ επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα προκειμένου να επιχειρήσουν τη διάσωση των ναυτικών ενώ τα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών σε ιδιωτικό αλιευτικό σκάφος.

Το ελικόπτερο με τους άνδρες της ΕΜΑΚ παρά το γεγονός ότι κατάφερε να φθάσει στο σημείο όπου είχε προσαράξει το πλοίο δεν κατάφερε να κάνει την περισυλλογή των ναυτικών οι οποίοι τελικά περισυνελέγησαν σώοι και καλά στην υγεία τους από το αλιευτικό σκάφος με τη συνδρομή ανδρών της ΜΥΑ.

Το πλοίο μεταφέρει 2.700 τόνους αλεύρι και είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Ρωσίας με προορισμό την Αμμόχωστο. Παρουσιάζει μικρή εισροή υδάτων στο μηχανοστάσιό του και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στη θαλάσσια περιοχή, νωρίτερα, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του λιμενικού σώματος και ρυμουλκό.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Νεφέλη Τζανετάκου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος