Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εξετάσεις ελληνομάθειας στο Πανεπιστήμιο Macquarie της Αυστραλίας

Οι εξετάσεις για το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας 2023 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στο Πανεπιστήμιο Macquarie της ΝΝΟ στις 23 – 24 – 25 Μαΐου. Σχεδόν 100 υποψήφιοι πήραν μέρος στις εξετάσεις το Μάϊο 2023.

Το Πανεπιστήμιο Macquarie είναι το μοναδικό πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο για το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας στη ΝΝΟ από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ) στη Θεσσαλονίκη. Το Τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Επικοινωνίας, Καλών Τεχνών, Γλωσσών και Λογοτεχνίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Macquarie University (Department of Media, Communications, Creative Arts, Language and Literature, Faculty of Arts – MCCALL) κατατάσσεται ανάμεσα στην 101-150 θέση παγκοσμίως στη διδασκαλία γλωσσών στο QS 2023 Subject Rankings.

Το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας, είναι ο μοναδικός κρατικός τίτλος πιστοποίησης ελληνομάθειας, επίσημα αναγνωρισμένος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, που επιβεβαιώνει τη γνώση της ελληνικής γλώσσας σε 6 επίπεδα, που αντιστοιχούν στα επίπεδα του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες (ΚΕΠΑ). Αναγνωρίζεται από όλα τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και από το NESA (New South Wales Education Standards Authority).

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εξετάσεις ελληνομάθειας στο Πανεπιστήμιο Macquarie της Αυστραλίας

Όπως σημειώνει η Δρ. Πατρίσια Κορομβόκη, Λέκτορας Νεοελληνικών Σπουδών και Υπεύθυνη του Εξεταστικού Κέντρου στην ομογενειακή εφημερίδα Νέος Κόσμος: «Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που οι εξετάσεις για το Πιστοποιητικό Επίδοσης της Ελληνικής Γλώσσας διεξάγονται στο Πανεπιστήμιο Macquarie. Δύο πράγματα με κάνουν να νιώθω υπερήφανη και μου γεμίζουν δύναμη να συνεχίζω: οι υποψήφιοι ελληνικής και μη ελληνικής καταγωγής που προετοιμάζονται, μελετούν και να παίρνουν μέρος στις εξετάσεις και, δεύτερον, όλοι οι ακάματοι καθηγητές ελληνικής γλώσσας που βοήθησαν στη διαδικασία των εξετάσεων. Για άλλη μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φοιτητικό σύλλογο MUGA – Macquarie University Greek Association και το Ίδρυμα Macquarie Greek Studies Foundation για την ευγενική χορηγία γεύματος σε όλους τους υποψηφίους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τη δασκάλα ελληνικών, Αδαμαντία Τσερεντζούλια, που βοήθησε στην οργάνωση των εξετάσεων και το SICLE (Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Κοινοτικών Γλωσσών Σίδνεϊ), με το οποίο συνδιοργανώσαμε ενημερωτικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς. Εργαζόμαστε άοκνα όλοι μαζί ως ομάδα για να διατηρήσουμε την ελληνική γλώσσα στη διασπορά. Το ομαδικό πνεύμα και η αγάπη για την ελληνική γλώσσα έχει ως αποτέλεσμα το Πανεπιστήμιο Macquarie να είναι το μεγαλύτερο εξεταστικό κέντρο στην Αυστραλία. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλες και όλους καλά αποτελέσματα!».

Πηγή: Νέος Κόσμος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος