Η κα Κρυσταλία Τσακίρη από τη Θράκη, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ3 για τα μυστικά του παραδοσιακού μπακλαβά. Το καρύδι, το φρέσκο βούτυρο, η κανέλα και το γαρύφαλλο, είναι απαραίτητα για να δώσουν αυτή την υπέροχη γεύση στο αγαπημένο γλυκό που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Χρειάζεται όμως τεχνική και στο κόψιμο, λέει η κα Κρυσταλία, αλλά και στο σιρόπι. Για μισό κιλό φύλλα χρειάζεται ένα κιλό ζάχαρη, ενώ χρειάζεται βράσιμο πέντε λεπτά και πρέπει να είναι ζεστός τόσο ο μπακλαβάς όσο και το σιρόπι.
Η κ. Σαρίν Κασπαριάν από την Αρμενία, παρουσίασε το γκατά που γίνεται με μαγιά και περιέχει κρέμα και το μεντόκ βανίλιας που μοιάζει με κρέπα.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΤΣΑΚΙΡΗ
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος