“Όλα ανοιχτά” για τις ΗΠΑ ώστε να σταματήσει η βία στη Νικαράγουα

Εξετάζει «όλες τις επιλογές» για να σταματήσει τη βία στη Νικαράγουα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ.  Κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και ων ταραχών οι οποίες εκτυλίσσονται εδώ και τρεις μήνες έχουν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 300 άνθρωποι, σύμφωνα με μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Ο Τοντ Ρόμπινσον, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αρμόδιος για την περιοχή της κεντρικής Αμερικής ξεκαθάρισε πως «Όλες οι επιλογές είναι πάνω στο τραπέζι». Υπογράμμισε μάλιστα στους δημοσιογράφους πως  οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να πιέζουν  την κυβέρνηση του Ντανιέλ Ορτέγα και πως οι υπεύθυνοι για τη βία πρέπει να δώσουν λόγο στη διεθνή κοινότητα.

Η κυβέρνηση της Νικαράγουας στο μεταξύ οργάνωνε εκδηλώσεις για να τιμήσει την 39η επέτειο από την επανάσταση των Σαντινίστας, της οποίας είχε ηγηθεί ο Ορτέγα. Στη Μανάγκουα, την πρωτεύουσα της Νικαράγουας, τέθηκαν σε ισχύ αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Οι εορτασμοί διεξήχθησαν μία ημέρα μετά την καταδίκη της βίας από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), ο οποίος απαίτησε από τον πρόεδρο Ορτέγα να ικανοποιήσει ένα από τα κύρια αιτήματα των διαδηλωτών και να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στη Νικαράγουα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος