ΟΚΑΝΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών: «Έχεις επιλογή. Υπάρχει τρόπος»

Array

Με κεντρικό μήνυμα «Έχεις επιλογή. Υπάρχει τρόπος», ο ΟΚΑΝΑ, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών, τονίζει την ύπαρξη θεραπευτικής επιλογής και της δυνατότητας αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Στο κέντρο  χορήγησης μεθαδόνης στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, ένα από τα 9 κέντρα υποκατάστασης που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη, 200 εξαρτημένοι δίνουν τον δικό τους αγώνα για την ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο και τη δυνατότητα μιας λειτουργικής ζωής.

Το αποτύπωμα της πανδημίας, ενέτεινε τα καθημερινά προβλήματα του ευάλωτου πληθυσμού των εξαρτημένων ατόμων. Τα τελευταία χρόνια, εξάλλου, διαπιστώνεται μεγάλη αύξηση στη χρήση κάνναβης, των συνθετικών καναβινοϊδών, της χρήσης  κοκαΐνης αλλά και των συνταγογραφούμενων αγχολυτικών. Ο ΟΚΑΝΑ, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εντατικοποίησε τις δράσεις του.

Το επόμενο διάστημα, ο Οργανισμός Κατά των ναρκωτικών σχεδιάζει να δημιουργήσει κέντρα εποπτευόμενης χρήσης για τους εξαρτημένους και τη χρήση μίας ακόμα ουσίας υποκατάστασης ανταγωνιστικής των οπιοειδών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος