Οι θησαυροί της συλλογής Κρασάκη στην πινακοθήκη Χανίων

167 από τα 1.500 έργα τέχνης της Συλλογής Τίνας και Μιχάλη Κρασάκη, ταξίδεψαν από την Κολωνία της Γερμανίας και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην γενέτειρα του συλλέκτη Μιχάλη Κρασάκη, την Κρήτη και ειδικότερα στην Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.

Φιλοξενούνται πίνακες ζωγραφικής, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι της τεχνοτροπίας της σχολής του Μονάχου, που φέρουν τις υπογραφές των Νικηφόρου Λύτρα, Θεόδωρου Ράλλη και Θεόδωρου Βρυζάκη· το μοναδικό γνωστό μπρούτζινο γλυπτό, του, Τηλέμαχου Γύζη, γιού του ζωγράφου, των Ιβάν Αϊβαζόφσκι, Βασίλι Πολένοφ, Πέτερ φον Ες και Χανς Κρίστιαν Χάνσεν, καθώς και οι πρωτότυπες υδατογραφίες του ζωγράφου Λούντβιχ Κέλνμπεργκερ του 1834, οι μόνες παγκοσμίως- που βρίσκονται σε ιδιωτική συλλογή. Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Ανδρεαδάκης αντιπρόεδρος της  Πινακοθήκης Χανίων που  επιμελήθηκε την έκθεση, πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να  δουν οι Έλληνες τα εκθέματα, στα οποία περιλαμβάνονται επίσης ρολόγια, φορεσιές, κεντήματα, περίτεχνα κοσμήματα, σφυρήλατα όπλα και πολύτιμες εκδόσεις.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επαναστάσεως σε ένα ταξίδι στην Ελλάδα της Παλιγγενεσίας, της Ανεξαρτησίας και του Φιλελληνισμού, μέσα από το πρίσμα των περιηγητών, το βλέμμα των εικαστικών, που επισκέφτηκαν την χώρα από τις πρώτες ημέρες της επαναστάσεως και της απελευθέρωσης.

Το κοινό θα έχει την δυνατότητα να δει την έκθεση από το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της από την πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος