Οι τελωνειακοί στο αεροδρόμιο Χίθροου έπιασαν 11 Αμερικανούς με κάνναβη που καλλιεργείται στην Καλιφόρνια

Array

Έντεκα άτομα συνελήφθησαν στο Χίθροου από την Τρίτη 10 Ιανουαρίου έως τις 17 Ιανουαρίου, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά περισσότερα από 400 κιλά ναρκωτικών. Οι ανακριτές δήλωσαν ότι η κάνναβη που καλλιεργείται στην Καλιφόρνια, όπου είναι νόμιμη, έχει υψηλότερη τιμή μεταξύ των εμπόρων ναρκωτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι αστυνομικοί του τελωνείου κατάσχεσαν κάνναβη με εκτιμώμενη εμπορική αξία 5,5 εκατομμυρίων στερλινών, που βρέθηκαν καθώς επιβάτες προσπάθησαν να περάσουν λαθραία το λαθρεμπόριο μέσω του αεροδρομίου Χίθροου ερχόμενοι από το Λος Άντζελες τις τελευταίες οκτώ ημέρες.

Τα ναρκωτικά ήταν όλα συσκευασμένα σε κενό αέρος και κρυμμένα στις παραδοτέες αποσκευές υπηκόων των ΗΠΑ που έφταναν στο Χίθροου από το Λος Άντζελες. Η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος δήλωσε ότι οι επιβάτες πέταξαν από το Λος Άντζελες στο Χίθροου και έκρυψαν την κάνναβη στις αποσκευές τους.

Ο διοικητής του παραρτήματος Χίθροου Andy Noyes, δήλωσε: “Υπό το πρίσμα αυτής της ασυνήθιστης σειράς κατασχέσεων, οι αρχές επιβολής του νόμου θα δώσουν αναμφίβολα μεγαλύτερη προσοχή στους επιβάτες που ταξιδεύουν από το Λος Άντζελες στο Λονδίνο και θα εντείνουν τους ελέγχους.

«Η έρευνά μας για τα γεγονότα αυτά συνεχίζεται, αλλά απευθύνω άμεση έκκληση σε όποιον σκέφτεται να εμπλακεί στη μεταφορά ναρκωτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σκεφτείτε πολύ προσεκτικά τις συνέπειες.»

Οι άνθρωποι που έφτασαν στο Χίθροου από το Λος Άντζελες, είχαν όλα τα ναρκωτικά συσκευασμένα σε κενό αέρος και κρυμμένα στις παραδοτέες αποσκευές των υπηκόων των ΗΠΑ που έφταναν στο Χίθροου. Η Εθνική Υπηρεσία Καταπολέμησης του Εγκλήματος δήλωσε ότι οι επιβάτες πέταξαν από το Λος Άντζελες στο Χίθροου και έκρυψαν την κάνναβη στις αποσκευές τους.

Ο διοικητής του παραρτήματος στο Χίθροου, ο Άντι Νόις, δήλωσε: «Υπό το πρίσμα αυτής της ασυνήθιστης σειράς κατασχέσεων, οι αρχές επιβολής του νόμου θα δώσουν αναμφίβολα μεγαλύτερη προσοχή στους επιβάτες που ταξιδεύουν από το Λος Άντζελες στο Λονδίνο και θα εντείνουν τους ελέγχους».

Η έρευνά μας για τα γεγονότα αυτά συνεχίζεται, αλλά απευθύνω άμεση έκκληση σε όποιον σκέφτεται να εμπλακεί στη μεταφορά ναρκωτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σκεφτείτε πολύ προσεκτικά τις συνέπειες.

«Οι διακινητές που φέρνουν παράνομες ουσίες στο Ηνωμένο Βασίλειο διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην τροφοδότηση του οργανωμένου εγκλήματος, κατά συνέπεια όσοι συλλαμβάνονται αντιμετωπίζουν αυστηρές ποινές φυλάκισης. Απλώς δεν αξίζει τον κόπο να ρισκάρει κανείς».

Εννέα άτομα κατηγορούνται για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών της κατηγορίας Β και οι δύο ύποπτοι που συνελήφθησαν την Τρίτη ανακρίνονται.

Κάθε διακινητής μετέφερε μεταξύ 30 και 40 κιλών κάνναβης, η οποία είχε σφραγιστεί σε δοχείο συσκευασμένο σε κενό αέρος.

Πέντε γυναίκες και τέσσερις άνδρες, όλοι Αμερικανοί υπήκοοι που πετούσαν στο αεροδρόμιο Χίθροου από το Λος Άντζελες των ΗΠΑ, συνελήφθησαν ήδη και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες την περασμένη εβδομάδα.

Και οι εννέα Αμερικανοί πολίτες στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών κατηγορίας Β και έχουν προφυλακιστεί εν αναμονή περαιτέρω δικαστικών υποθέσεων.

Πηγή: www.dailymail.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος