Οι σπουδαστές της σχολής ξεναγών Κερκύρας παρακολουθούν μαθήματα στην Ρόδο

Η σχολή ξεναγών στην Κέρκυρα, άμεσα συνδεδεμένη με την τουριστική ανάπτυξη του νησιού δεν λειτουργεί και οι σπουδαστές παρακολουθούν διαδικτυακά τα μαθήματα στην αντίστοιχη σχολή της Ρόδου.

Η σχολή, που παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα, λόγω υποστελέχωσης δεν έχει λειτουργήσει από τον Ιούλιο του 2021. Επίσης, οι 33 σπουδαστές που έχουν περάσει στην σχολή με τις πανελλήνιες εξετάσεις δεν έχουν στέγη να φοιτήσουν. Έτσι, ενημερώθηκαν από την σχολή Ξεναγών της Ρόδου ότι από τις 17 Ιανουαρίου θα ξεκινήσουν μαθήματα εξ αποστάσεως. Η Σίσσυ Σαββάτη, πρόεδρος ξεναγών Κερκύρας ζητά το επάγγελμα  του ξεναγού να θεσμοθετηθεί με κανόνες. Η άσκηση του επαγγέλματος, όπως επισημαίνει, έχει κατοχυρωθεί με νόμο από το 1977.

Η σχολή προς το παρόν δεν διαθέτει καθηγητές και γραμματεία. Όπως έγινε γνωστό η πρόσληψη ενενήντα οκτώ εκπαιδευτικών αφορά όλες τις τουριστικές σχολές της χώρας. Ενώ στις μεγάλες πόλεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης έγιναν προσλήψεις ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού, στην Κέρκυρα το θέμα παραπέμπεται στο επόμενο διάστημα, ενώ το θέμα στέγασης της σχολής μπορεί να επιλυθεί με στέγαση σε κάποιο χώρο του Ιονίου πανεπιστημίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος