Οι Πολωνοί διδάσκονται ελληνική μυθολογία από το δημοτικό σχολείο

Δάσκαλος αποσπασμένος στο Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, που ιδιωτεύει πλέον ο Βλάσης Μοντεμάρκος, διδάσκει την ελληνική γλώσσα στους Πολωνούς, οι οποίοι ως εραστές της ελληνικής γραμματείας δείχνουν ενδιαφέρον για την εκμάθηση της.

«Όλα είναι θέμα παιδείας. Οι Πολωνοί διδάσκονται την ελληνική μυθολογία από το δημοτικό και αυτό δημιουργεί ένα αίσθημα φιλελληνισμού που εκφράζεται μέσω της εκμάθηση των ελληνικών». Όπως αναφέρει ο κ. Μοντεμάρκος, καταγράφεται έντονο ενδιαφέρον για τον ελληνικό πολιτισμό και σε αυτό βοηθούν τα ταξίδια που πραγματοποιούν οι Πολωνοί στην Ελλάδα. Τα ανοικτά σύνορα, οι εμπορικές συναλλαγές και η εύρεση εργασίας αποτελούν επιπλέον κίνητρα.

Δυστυχώς λόγω της πανδημίας, προ το παρόν οι μετακινήσεις έχουν περιοριστεί. Η Πολωνία διέρχεται το τρίτο κύμα της πανδημίας με μεγάλες απώλειες. Εχθές αναφέρθηκαν περίπου 16.000 κρούσματα και 600 θάνατοι. Ωστόσο, το πλήγμα στην χώρα των 38 εκατ. είναι μεγάλο. Με πάνω από τέσσερα εκατ. κρούσματα και 99.311 θανάτους κατέχει ένα αρνητικό ρεκόρ στην Ευρώπη. Αυτό προφανώς οφείλεται στην χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, στο 55%, καθώς μεγάλο τμήμα του πληθυσμού δείχνει δυσπιστία, αλλά και στην χαλαρότητα των μέτρων που ισχύουν. Τα μόνα καταστήματα που παραμένουν κλειστά είναι εκείνα της νυχτερινής διασκέδασης, σημειώνει ο κ. Μοντεμάρκος. Επιτρέπεται να λειτουργούν μόνο τα εστιατόρια μετά μουσικής, και με ποσοστό πληρότητος για τους ανεμβολίαστους στο 30%. Ένα παραθυράκι στο υγειονομικό πρωτόκολλο που, σύμφωνα με τον κ. Μοντεμάρκο, επιτρέπει σχεδόν σε όλους να εισέρχονται σε αυτούς τους χώρους. Έτσι, καθώς δεν υπάρχει θεσμοθετημένη απαγόρευση, η διασπορά του ιού είναι μεγάλη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος