Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και μαζί τους αρχίζουν τα εορταστικά δείπνα και οι έξοδοι με την οικογένεια και τους φίλους. Οι πειρασμοί είναι πολλοί κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και η αυτοσυγκράτηση ακόμη και όσων προσέχουν τη διατροφή τους μειώνεται αισθητά.
Παντού γλυκά, κεράσματα, καλέσματα, τραπέζια με φίλους και σύντομα αποχαιρετούμε… την προσοχή στη διατροφή μας. Χρειάζεται όμως τόση ανησυχία; Στο ερώτημα αυτό ανέλαβε να απαντήσει η διαιτολόγος- διατροφολόγος Δέσποινα Ξανθοπούλου στην εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» της ΕΡΤ3.
“Όλα επιτρέπονται! Η διατροφή μας μπορεί ιδανικά να περιλαμβάνει τα πάντα, αλλά σε μικρές ποσότητες, που δε θα μας φουσκώσουν και δε θα μας κάνουν πιθανόν να αισθανόμαστε άσχημα μετά το φαγητό” τόνισε η ίδια. “Όσο πιο πολλές γεύσεις, χρώματα και υφές περιλαμβάνει το πιάτο μας τόσο πιο υγιεινό είναι” επισήμανε η κ. Ξανθοπούλου ενώ επανέλαβε τη σημασία της σαλάτας στην αρχή του γεύματος, που μας δίνει τις απαραίτητες φυτικές ίνες και μας χορταίνει.
Τέλος, η ίδια ανέφερε κάποιες συνταγές που συνδυάζουν την οικονομία και τη γεύση, αλλά και τις παραδόσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος