Οι ομορφιές και ο πολιτισμός της Λέρου

Έτοιμοι να υποδεχθούν τους επισκέπτες και να προσφέρουν την παραδοσιακή φιλοξενία, δηλώνουν οι κάτοικοι της Λέρου δια του δημάρχου του νησιού Μιχάλη Κόλια.

Όσοι διαθέτουν κουπόνια κοινωνικού τουρισμού μπορούν να τα αξιοποιήσουν στο νησί που διαθέτει φτηνά καταλύματα, πλήθος δράσεων, αλλά και δυνατότητα απόλυτης ηρεμίας και ξεκούρασης, υπενθυμίζει ο κ. Κόλιας.

Όσο μικρό είναι το νησί της Αρτέμιδος τόσο πλούσια ιστορία διαθέτει. Ένα πολύτιμο πετράδι ανάμεσα στα Δωδεκάνησα. Από την εποχή του Πελοποννησιακού πολέμου έως σήμερα παραμένει μεγάλης στρατηγικής σημασίας.

Με υπέροχη γαστρονομία, προϊόντα ντόπια, περιορισμένης παραγωγής και άμεσης κατανάλωσης, ξεχωριστά που βρίσκουν οι τουρίστες, επισκεπτόμενοι τις μοναδικές παραλίες του νησιού. Οι λάτρεις των καταδύσεων θα ανακαλύψουν ότι ο βυθός της Λέρου είναι γεμάτος με ναυάγια πολεμικών πλοίων και σκελετούς καταρριφθέντων αεροσκαφών, από τους δυο παγκοσμίους πολέμους. Σύντομα αναμένεται μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος του υπουργείου πολιτισμού η αναπαλαίωση και ανάδειξη των μνημείων του Β΄Π.Π..

Οι βορειοελλαδίτες έχουν πλέον την δυνατότητα της ακτοπλοϊκής συνδέσεως με την Λέρο μέσω Καβάλας, αλλά και αεροπορικώς. Επίσης, η καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα γειτονικά νησιά διευρύνει τις δυνατότητες για περαιτέρω εξερευνήσεις.

Μικρές διαδρομές για ήπια πεζοπορία και για ποδήλατο, ενώ στην επιστροφή υπενθυμίζεται στους επισκέπτες να πάρουν μαζί τους ένα βάζο μέλι, ξεχωριστό ως προς τα αρώματα λόγω του μικροκλίματος της περιοχής σφραγισμένο με μια πλούσια αιγιοπελαγίτικη γεύση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος