«Οι μνήμες πέτρωσαν μέσα της…»: Η ΕΡΤ3 στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Γυναίκες από όλη την Ελλάδα -από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη- μέσα από τις αφηγήσεις τους για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο «διατηρούν την μικροϊστορία της χώρας» στο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 «Οι μνήμες πέτρωσαν μέσα της…» σε σκηνοθεσία Τάνιας Χατζηγεωργίου, που προβάλλεται στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Τη μουσική υπογράφει ο Γιώργος Καζαντζής.
Το σενάριο είναι της Ηλιάνας Σκουλή, η οποία μίλησε στην εκπομπή “Περίμετρος” για την τεράστια ψυχική δύναμη των γυναικών αυτών. “Η Ιστορία είναι που η γυναίκα παίρνει στην πλάτη της” τόνισε η κ. Σκουλή. “Και μέσα από τη γυναίκα η ζωή φτιάχνει ξανά ζωή! Αυτό δηλαδή που κάνουν αυτές τις ώρες οι γυναίκες στην Ουκρανία, που φεύγουν, αφήνουν την πατρίδα τους και ψάχνουν να ξαναφτιάξουν ζωή, όπου τους βγάλει η μοίρα” επισήμανε η ίδια.

Στην ΕΤ3 η σειρά των 4 επεισοδίων – Θα προβληθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο

Η ταινία που προβάλλεται διαδικτυακά (www.filmfestival.gr) στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, αποτελεί το τρίτο μέρος της σειράς ντοκιμαντέρ με τίτλο «Οι μνήμες πέτρωσαν μέσα της».

Η σειρά αναφέρεται στις γυναίκες που έζησαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ μιλούν και γυναίκες ιστορικοί και είναι χωρισμένη σε τέσσερα επεισόδια: το αλβανικό μέτωπο, την κατοχή, την αντίσταση και την απελευθέρωση. Η σειρά στο σύνολό της θα προβληθεί τον Οκτώβριο του 2022 από την ΕΡΤ3. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος