Οι κινηματογραφικές παραγωγές μοχλός ανάπτυξης στις Περιφέρειες

Ποδαρικό με νέες κινηματογραφικές παραγωγές αναμένεται να κάνει το 2022 η Θεσσαλονίκη. Το επόμενο εξάμηνο αρχίζουν μάλιστα και οι εργασίες για την κατασκευή κινηματογραφικού στούντιο στην περιοχή της Θέρμης.

Στόχος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι να καταστεί η περιοχή τόπος γυρισμάτων οπτικοακουστικών παραγωγών 365 μέρες το χρόνο κι αυτός ο στόχος είναι δυνατό να επιτευχθεί από το επόμενο κιόλας έτος.
Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην ομιλία του στη θεματική ημερίδα που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, στο πλαίσιο της Philoxenia με θέμα «Οι κινηματογραφικές παραγωγές ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης των Περιφερειών».

Ο κ. Τζιτζικώστας ήταν κεντρικός ομιλητής με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΚΟΜΕ Πάνο Κουάνη και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.
Ο Περιφερειάρχης αποκάλυψε μάλιστα πως επίκειται νέα χολιγουντιανή κινηματο -γραφική παραγωγή μετά τις γιορτές, η οποία θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη και η πλοκή της μάλιστα θα εξελίσσεται στην πόλη.

Ρεπορτάζ Ελ. Καμπάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος