Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Αντόνιο Γκουτέρες για υποχωρητικότητα στις ρωσικές απειλές

Array

Ο αναπληρωτής πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Ρόμπερτ Γουντ δήλωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «υποχώρησε σαφώς στις ρωσικές απειλές» επειδή δεν έστειλε ερευνητές του ΟΗΕ στην Ουκρανία για να ερευνήσουν τα συντρίμμια των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), που χρησιμοποιούνται από τη Ρωσία, τα οποία οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες υποστηρίζουν ότι προμηθεύτηκε από το Ιράν.

«Λυπούμαστε που ο ΟΗΕ δεν ξεκίνησε μια κανονική έρευνα για αυτό το θέμα. Ο ΟΗΕ έχει σαφώς υποχωρήσει, μπροστά στις ρωσικές απειλές», δήλωσε ο Γουντ σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη διάρκεια της συζήτησης του ψηφίσματος για την πυρηνική συμφωνία του Ιράν από το 2015, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Η Ρωσία έχει προηγουμένως αρνηθεί ότι οι δυνάμεις της χρησιμοποίησαν ιρανικά drones στην Ουκρανία και λέει ότι ο ΟΗΕ δεν έχει εντολή να στείλει ερευνητές στην Ουκρανία για να ερευνήσουν την προέλευση των drones.

Το Ιράν παραδέχτηκε ότι προμήθευσε τη Μόσχα με drones, αλλά είπε ότι εστάλησαν πριν η Ρωσία εισβάλει στη γειτονική χώρα τον Φεβρουάριο.

Η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ουκρανία ισχυρίζονται ότι η παράδοση μη επανδρωμένων αεροσκαφών ιρανικής κατασκευής στη Ρωσία παραβιάζει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ του 2015 σχετικά με την πυρηνική συμφωνία του Ιράν.

Μετάφραση : Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: Politika.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος