«Οι εξαιρετικοί Έλληνες»: Ένα βιβλίο του λομπίστα της Ουάσιγκτον Α. Μανάτου

Array

«Οι εξαιρετικοί Έλληνες» το βιβλίο του γνωστού λομπίστα Άντι Μανάτου παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Ουάσιγκτον παρουσία βουλευτών όπως ο Κρις Πάπας και ο Τζον Σαρμπάνης και της ελίτ της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Ιστορίες και επιτυχημένες διαδρομές Ελλήνων, μέσα από τις οποίες γίνεται μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα καταγραφή όλων των γεγονότων που διαμόρφωσαν την ιστορία του ελληνισμού στις ΗΠΑ έως σήμερα, είναι ο βασικός άξονας γύρω από τον οποίο κινείται το βιβλίο.

Μεταξύ των εξήντα Ελληνοαμερικανών που παρουσιάζονται στο βιβλίο βρίσκεται ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου πατέρας Αλέξανδρος Καρλούτσος και η αντικυβερνήτης της Καλιφόρνιας Ελένη Κουναλάκη.

Όπως είπε ο Άντι Μανάτος «αυτό το βιβλίο ήταν κάτι που ήθελα να κάνω εδώ και πολύ καιρό γιατί είναι πραγματικά εκπληκτικό αυτό που κατάφεραν να επιτύχουν οι άνθρωποι μας κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες. Και είναι σημαντικό να βοηθήσουμε την επόμενη γενιά να καταλάβει αυτή την κληρονομία που έχει».

Ο Μάικ Μανάτος, ο οποίος συνεχίζει την πολιτική παράδοση της γνωστής οικογένειας Μανάτος ως πρόεδρος της εταιρίας λόμπι, ανέφερε «νομίζω ότι οι άνθρωποι της δικής του γενιάς γνωρίζουν καλά τις ιστορίες και τα επιτεύγματα που παρουσιάζονται στο βιβλίο. Η γενιά μου επίσης τα ξέρει καλά γιατί τα ακούσαμε από τους γονείς μας. Δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο με την τρίτη ή την τέταρτη γενιά. Και αυτός νομίζω ότι είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ο πατέρας μου έγραψε αυτό το βιβλίο, ώστε τα νέα παιδία να μπορούν να αντλήσουν έμπνευση από τα διδάγματα που υπάρχουν στην κληρονομία. Οπότε πιστεύω πραγματικά ότι αυτό το βιβλίο είναι ένα υπέροχο δώρο ακριβώς και για την επόμενη γενιά».

Ανταπόκριση – Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος