Οι Ελληνικοί χρυσοί θρίαμβοι σε δύο Eurobasket (video)

Η πρώτη φόρα που η ελληνική ομάδα μπάσκετ στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν με την ιστορική ομάδα, στο Eurobasket του 1987, στην διοργάνωση που φιλοξενούσε η Ελλάδα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Με τους Νίκο Γκάλη, Παναγιώτη Γιαννάκη, Αργύρη Καμπούρη, Παναγιώτη Φασούλα, Νίκο Σταυρόπουλο, Νίκο Λινάρδο, Παναγιώτη Καρατζά, Μιχάλης Ρωμανίδη, Νίκο Φιλίππου, Λιβέρη Ανδρίτσο, Μέμο Ιωάννου, Φάνη Χριστοδούλου και με προπονητή τον Κώστα Πολίτη, η ελληνική αποστολή, μετά από ένα τρομερό νικητήριο ντέρμπι εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης, σήκωσε το πολυπόθητο τρόπαιο και έθεσε νέα δεδομένα για το τί εστί ελληνικό μπάσκετ. Έκτοτε η Ελλάδα θεωρείται μία δυνατή παρουσία στο αθλητικό στερέωμα της καλαθοσφαίρισης.

Τον θρίαμβο της ευρωπαϊκής κορυφής είχαμε τη χαρά να ζήσουμε ξανά το 2005. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, στη θέση του προπονητή αυτή τη φορά, έστησε μία δυνατή ομάδα που, με αντίπαλο την Γερμανία στον τελικό, κυριάρχησε με σκορ 78-62 και κατέκτησε έτσι το Eurobasket του Βελιγραδίου. Την ομάδα αποτελούσαν οι Θοδωρής Παπαλουκάς, Βασίλης Σπανούλης, Νίκος Ζήσης, Γιάννης Μπουρούσης, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Αντώνης Φώτσης, Νίκος Χατζηβρέττας, Δήμος Ντικούδης, Κωνσταντίνος Τσαρτσαρής, Δημήτρης Διαμαντίδης, Λάζαρος Παπαδόπουλος, και στη θέση του αρχηγού ο Μιχάλης Κακιούζης.

Τα βλέμματα όλων μας είναι στην πολλά υποσχόμενη ελληνική αποστολή στο φετινό Eurobasket που θα λάβει χώρα από 1η μέχρι 18 Σεπτεμβρίου 2022 και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος