Οι Έλληνες αθλητές/τριες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου

Με την πολυπληθέστερη αποστολή στην ιστορίας της συμμετέχει η Ελλάδα στο 19ο  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, από τις 17 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου. Σήμερα το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν ο Απόστολος Χρήστου και η Μαρίλεια Δρασίδου.

Οι έλληνες αθλητές δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και ελπίζουν σε μια διάκριση. Ο Απόστολος Χρήστου, ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών, που διαγωνίστηκε το πρωί στην 4η σειρά στα 50μ. ύπτιο, τερμάτισε 3ος, πίσω από τον Πολωνό Μασιούκ και τον Ρουμάνο Γκλίντα με χρόνο 24.88΄΄ και προκρίθηκε στον ημιτελικό. Ο 25χρονος Έλληνας κολυμβητής, έχοντας επιτύχει πέρυσι 24.49΄΄, μια από τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο, κατέλαβε ήδη την πέμπτη θέση στον τελικό των 100μ στο ύπτιο, με χρόνο 52.57΄΄.

Στην 6η σειρά των 50μ. στο πρόσθιο η Μαρίλεια Δρασίδου, που αγωνίστηκε στην πρώτη διαδρομή είχε να αντιμετωπίσει μεγάλα ονόματα, όπως η Ιταλίδα Πιλάτο που ήρθε πρώτη. Τελικά, μετά την ακύρωση της Καστιλιόνι, η Δρασίδου κατέλαβε την 8η θέση με χρόνο 31.83΄΄, και δεν κατάφερε να πιάσει το δικό της ρεκόρ που ήταν στα 30.96΄΄.

Στον προκριματικό της μικτής σκυταλοδρομίας στην 2η σειρά στα 4×100 μ. ελεύθερο, η ελληνική ομάδα αγωνιζόταν στην τρίτη διαδρομή, και απαρτιζόταν από τους αθλητές Οδυσσέα Μελαδίνη, Στέργιο Μπίλα, Άννα Ντουντουνάκη και την Μαρίλεια Δρασίδου, που πήρε την θέση της Δράκου.

Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, κατέλαβαν την πέμπτη θέση και αγωνίστηκαν απέναντι στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Σουηδία, την Ολλανδία, την Ουγκάντα, τις Μαλδίβες και την Μονγκολία.

Εν τω μεταξύ, την 6η θέση κατέλαβαν οι αθλήτριες Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου στο  ελεύθερο ντουέτο.

Το επόμενο αγώνισμα με ελπίδες ελληνικής διάκρισης επικεντρώνονται στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών, που πέρυσι ανέβηκε στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, κερδίζοντας το ασημένιο μετάλλιο.

Το βράδυ στις 20:30, οι φίλαθλοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν στην ΕΡΤ2, τον αγώνα  Πόλο γυναικών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος