Οι δήμαρχοι του Χάρκοβο, της Μελιτόπολης και του Κιέβου θα απευθυνθούν σήμερα στους δήμους της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Συνεχίζεται αύριο Πέμπτη το πρωί ο διαδικτυακός μαραθώνιος διάλογος με τίτλο «Οι Τοπικές Κυβερνήσεις Ενώνονται για την Πρόνοια και την Ειρήνη» μεταξύ εκπροσώπων των τοπικών αρχών της Ουκρανίας και τοπικών αρχών στη Νότια και Νοτιοανατολική Ευρώπη, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Τουρκία και οι βαλκανικές χώρες.

Εν μέσω της συνεχιζόμενης επιθετικότητας της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, οι τοπικές αρχές της Ουκρανίας συνεχίζουν να παρέχουν δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών που επί του παρόντος κατέχονται ή περικυκλώνονται από τα ρωσικά στρατεύματα. Στόχος της εκδήλωσης είναι να εξηγήσουν, να συζητήσουν και να υποστηρίξουν τις προσπάθειές τους να συνεχίσουν να προσφέρουν βασικές υπηρεσίες στον τοπικό πληθυσμό ή/και στους εσωτερικά εκτοπισμένους σε περιόδους κρίσης.

Θα συμμετέχουν η Κλάουντια Λουτσιάνι, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας, Ισότητας και Διακυβέρνησης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Βιτάλι Κλισκο δήμαρχος Κιέβου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ουκρανικών Πόλεων, καθώς και δήμαρχοι άλλων πόλεων που επλήγησαν από τον πόλεμο, όπως οι δήμαρχοι του Χάρκοβο, του Κουσχοιφ, της Μελιτούπολης, του Τροστιάνετς, του Βοζνεσενσκ και του Ιβάνο Φρανκ.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Κέντρο Εμπειρογνωμοσύνης για τη Καλή Διακυβέρνηση του Συμβουλίου της Ευρώπης με εθνικούς εταίρους από την Ουκρανία.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος