Οι αφανείς «ήρωες» των πυρκαγιών μιλούν στην ΕΡΤ

Όταν τα πύρινα μέτωπα ξεσπούσαν το ένα μετά το άλλο, κάποιοι εγκατέλειψαν την ασφάλεια του πληκτρολογίου και των κοινωνικών δικτύων κι έσπευσαν να δώσουν χέρι βοήθειας στη μάχη κατάσβεσης. Ο Μάριος Κωνσταντινίδης, μας συστήνει μερικούς από τους αφανείς αυτούς ήρωες, ανάμεσά τους και παιδιά 13 ετών!

Μέσα από χωματόδρομους στο μαύρο σκοτάδι, ο διανομέας Γιώργος Αγγελαίνας έτρεχε με το μηχανάκι του πραγματοποιώντας δεκάδες δρομολόγια από την κεντρική πλατεία της Βαρυμπόμπης μέχρι τα σημεία που επιχειρούσαν πυροσβέστες και εθελοντές για να τους να προσφέρει λίγο νερό και τρόφιμα.

Μία ομάδα νέων ανθρώπων που γνωρίστηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρέθηκαν στην Βαρυμπόμπη με ένα τζιπάκι, συγκέντρωσαν τρόφιμα και νερά και τα μοίραζαν σε πυροσβέστες και εθελοντές που επιχειρούσαν στο πύρινο μέτωπο.

Πριν απο τη Βαρυμπόμπη έτρεξαν να βοηθήσουν και σε άλλες πυρκαγιές. Τη Δευτέρα ήταν στην Κερατέα. Πάντα στην οπισθογραμμή των ανθρώπων που ρίχνονται στη μάχη.

Ο 13χρονος Θεμιστοκλής Δασκάλου μόλις ξεκίνησε η φωτιά στην αρχαία Κόρινθο το Σάββατο το απόγευμα μπήκε αμέσως στο βυτιοφόρο του θείου του για να πάνε να βοηθήσουν στον άμεσο ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων…

Αρκετοί τους αποκαλούν παράτολμους άλλοι τους χαρακτηρίζουν αφανείς ήρωες. Οι ίδιοι, όπως λένε, κάνουν το ελάχιστο που περνάει από το χέρι τους για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους..

Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος