Οδοιπορικό της ΕΡΤ στην Βηρυτό: Αβέβαιο το μέλλον χιλιάδων κατοίκων – Θρήνος και οργή στα συντρίμμια (video)

Θρήνο, οργή και συντρίμμια καταγράφει η κάμερα της ΕΡΤ στη μισοερειπωμένη Βηρυτό. Είναι τέτοιο το μέγεθος της καταστροφής που διερωτάται κανείς αν και πότε θα ορθοποδήσει ξανά η άλλοτε ανθούσα πρωτεύουσα της Μέσης Ανατολής.

Στο εμπορικό κέντρο της πόλης τα καταστήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από το ωστικό κύμα που προκάλεσε η έκρηξη, νέοι έχουν αναλάβει πρωτοβουλία και καθαρίζουν τους δρόμους από τις λαμαρίνες και τα συντρίμμια, ενώ ακούγονται μόνο ήχοι από ασθενοφόρα και από γυαλιά που σπάνε. Απεγνωσμένες προσπάθειες για να ανασύρουν τυχόν επιζώντες από τα συντρίμμια καταβάλει ο  στρατός, την ώρα που σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί είναι 154 και 5.000 οι τραυματίες, οι 120 σε κρίσιμη κατάσταση.

Υπολογίζεται ότι 400 χιλιάδες στην πόλη των 2 εκατομμυρίων είναι οι κάτοικοι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, είτε γιατί έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, είτε γιατί έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και δεν είναι ασφαλή. Συνεχείς είναι οι περιπολίες από τον στρατό στα “πληγωμένα” σπίτια, για να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες απόπειρες για πλιάτσικο.

Πηγή: ΕΡΤ

Αποστολή – Βηρυτός: Μάριος Κωνσταντινίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος