“Υποστηρίζουμε τη ζωή”: 30 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς στα ακριτικά νησιά από την “Ανοιχτή Αγκαλιά”

Υποστηρίζουμε τη ζωή“, είναι το μότο των δράσεων της ” Ανοιχτής Αγκαλιάς”, μίας μη κερδοσκοπικής Οργάνωσης που έχει ως στόχο να στηρίζει τα παιδιά που νοσηλεύονται σε όλα τα παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας αλλά και τους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών, καθώς και τα μέλη ευπαθών ομάδων.

6.322 ιατρικές πράξεις, 4.145 ιατρικές πράξεις για παιδιά (συγκεκριμένα: ΩΡΛ. Δερματολογικές, καρδιολογικές, οδοντιατρικές, ορθοπεδικές, οφθαλμολογικές, παιδιατρικές, παιδοχειρουργικές, υπέρηχοι, και ψυχικής υγείας), και 2.177 για ενήλικες (συγκεκριμένα: σπιρομετρήσεις, μέτρηση οστικής μάζας, ακτινολογικές, ενδοκρινολογικές, γυναικολογικές εξετάσεις, γυναικολογικές τεστ ΠΑΠ, γυναικολογικές υπέρηχοι, δερματολογικές,, οδοντιατρικές, ορθοπεδικές, οφθαλμολογικές, παθολογικές PSA και ψυχικής υγείας) είναι μόνο ο απολογισμός των εκστρατειών της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» 2023 σε Θράκη, Λέσβο, Ψαρά, Χίο, Κάσο, Νίσυρο, Τήλο, Αμοργό, Φούρνους, Λειψούς και Αστυπάλαια.

Αναφερόμενη στη συνολική προσφορά της Ανοιχτής Αγκαλιάς ΦΚΠΙ, η πρόεδρος κα Γιολάντα Βλάχου,  τόνισε ότι η οργάνωση έχει τουλάχιστον 32 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, με ποικίλα προγράμματα, εκστρατείες στα ακριτικά νησιά, νέες συνεργασίες αλλά και μελλοντικά σχέδια.

“Μεγαλώσαμε τα παιδιά και τώρα βλέπουμε τα παιδιά τους, έχουμε πλέον μία σχέση συγγένειας με αυτούς τους ανθρώπους”, τόνισε η κα Βλάχου, προσθέτοντας ότι μία κοινωνία που επενδύει στην πρόληψη είναι μία κοινωνία που μπορεί να οραματίζεται με αισιοδοξία το μέλλον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος