Οδ. Κωνσταντινόπουλος στο Πρώτο: Όλες οι υποψηφιότητες έχουν πολιτική πρόταση-Δικαιολογημένη η παράταση της συλλογής υπογραφών (audio)

Ευχόμενος περαστικά στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής σε αυτή την δύσκολη στιγμή που βρίσκεται με την υγεία της και να ξεπεράσει σύντομα την ασθένειά της, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σχολίασε τις υποψηφιότητες για την ηγεσία του κόμματος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Με τούτα και μ’ εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια. «Οι υποψηφιότητες πάντα μπορούν να προσδώσουν κάτι σε μια διαδικασία εφόσον έχουν μια πολιτική πρόταση. Κατανοούμε όλοι τις συνθήκες που άλλαξαν, είναι σεβαστό οι άνθρωποι αυτοί να έχουν λίγες μέρες παραπάνω για να μπορέσει να προχωρήσει καλά η διαδικασία χωρίς να απαξιωθεί». είπε σχετικά με την παράταση της προθεσμίας για την συλλογή υπογραφών, που κανονικά έληγαν σήμερα.

Ερωτηθείς εάν έχει κάποια γνώση σχετικά με την φημολογούμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Κωνσταντινόπουλος απάντησε πως οι ημέρες κατάθεσης των υποψηφιοτήτων είναι για όλους.

Η πολιτική πρόταση πρέπει να, επικαιροποιηθεί από τους πολίτες, σχολίασε αναφορικά με την διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του κόμματος, «άρα αυτός που θα πάρει την πλειοψηφία από τους πολίτες, πολύ εύκολα θα την κάνει πλειοψηφία εντός της παράταξης. Αυτοί που κατεβαίνουν είναι φορείς πολιτικής πρότασης για την πορεία της παράταξης».

Την επόμενη ημέρα δεν θα υπάρχουν ηττημένοι, υπογράμμισε, αναφερόμενος στο πώς θα διαχειριστούν υποψήφιοι και νέος πρόεδρος το αποτέλεσμα της εκλογής. «Νομίζω ότι κανείς από τους υποψήφιους δεν θέλει να γίνει Ραγκούσης. Να είναι υποψήφιος σε μια παράταξη και να πάει να γίνει βουλευτής σε άλλη. Την επόμενη ημέρα, ένας θα κερδίσει. Ο αρχηγός θα πρέπει να συνθέσει και να ενώσει για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί και από την άλλη, οι υπόλοιποι να μην γίνουν Γιάννης Ραγκούσης», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς πώς θα αναπληρωθεί το κενό της προέδρου στην Βουλή το επόμενο δίμηνο, ο κ. Κωνσταντινόπουλος απάντησε ότι η πρόεδρος θα είναι εκεί. «Πιστεύουμε ότι η περιπέτεια της υγείας της θα πάρει σύντομα τέλος και θα επιστρέψει στα καθήκοντά της. Αυτή την στιγμή είναι αδιανόητο για εμένα και για όλους μας να συζητάμε τέτοια ζητήματα για μια πρόεδρο που πριν μια εβδομάδα μιλούσε στην βουλή. Δεν το συζητώ καθόλου αυτό το θέμα, ούτε καν το σκέφτομαι».

Τέλος, σχετικά με την πολιτική φυσιογνωμία του κόμματος και το αν και σε ποιες συμμαχίες μπορεί να προχωρήσει, απάντησε ότι «δεν κάνουμε διαδικασία για να αποφασίσουμε αν θα πάμε με την ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ. Η παράταξη και οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι ο κ. Τσίπρας είναι αναξιόπιστος, άρα η ελπίδα της προοδευτικής παράταξης είναι το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής με την νέα ηγεσία, με όλο τον κόσμο που έχει το ηθικό και πολιτικό πλεονέκτημα να μην αλλάζει χώρους για καρέκλες, είτε δεξιά είτε αριστερά. Πολύ σύντομα η πολιτική μας πρόταση θα είναι αντιπολίτευση και  μετά θα είναι έτοιμη για να δώσει κυβερνητική πρόταση για την χώρα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος