Οδ. Κωνσταντινόπουλος στο Πρώτο: Ο κ. Τσίπρας μπορεί να ψηφίσει τον κ. Μητσοτάκη για πρωθυπουργό (audio)

«Επειδή η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν στο ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος στις εκλογές πρέπει να είναι και πρωθυπουργός, εμείς του λέμε ότι αν τους ενδιαφέρει η προσωπική τους επιβίωση, έχει ευκολία ο κ. Τσίπρας να ψηφίσει τον κ. Μητσοτάκη για πρωθυπουργό. Μπορούν να ψηφίσουν ο ένας τον άλλον», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Σε ρυθμούς επικαιρότητας» με τον Αλφόνσο Βιτάλη.

Επανέλαβε τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ότι εφόσον οι ψηφοφόροι δεν δώσουν πλειοψηφία στον κ. Μητσοτάκη ή στον κ. Τσίπρα, «δεν θα δώσουμε εμείς τη δυνατότητα να είναι αυτοί πρωθυπουργοί».

«Όποιος θέλει να οδηγήσει τη χώρα σε πολλαπλές εκλογές, ας την οδηγήσει, εμείς έχουμε πολύ καθαρή θέση. Δεν παίζουμε με τις εκλογές. Όποιος έχει καλές προθέσεις και θέλει να συνεργαστεί, ας το κάνει από την πρώτη Κυριακή. Μετά δεν έχει καμία αξία, το κάνει για προσωπικό όφελος. Την πρώτη Κυριακή εμείς θα καταθέσουμε το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα διακυβέρνησης. Σε αυτό το πρόγραμμα θα καλέσουμε  όλα τα κόμματα να μας πουν την άποψή τους και να υποστηρίξουν αυτή την προσπάθεια», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος εκτίμησε ότι βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο, και εξέφρασε την προσωπική του θέση ότι πρέπει πάντα να εξαντλείται η κυβερνητική τετραετία, αν και – όπως είπε – « η κυβέρνηση έδωσε ό,τι ήταν να δώσει». Υπενθύμισε ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι εκλογές γίνονται κάθε τετραετία, λέγοντας ότι «δεν γίνεται μια ημέρα μετά τις εκλογές να ζητάμε καινούργιες εκλογές, όπως έκαναν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει αποτύχει οικτρά σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η ακρίβεια.

Σχολιάζοντας, τέλος, το άνοιγμα της πλατφόρμας για την επιστροφή έως 600 ευρώ για «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος, είπε ότι αυτό δεν πρόκειται να δώσει μεγάλη «ανάσα». «Το θέμα είναι αν οι λογαριασμοί ρεύματος θα έχουν μια ουσιαστική μείωση στο τέλος Ιουλίου, όπως λέει η κυβέρνηση. Εμείς προτείναμε πλαφόν στη λιανική τιμή στα επίπεδα του Μαΐου 2021 συν 10% αύξηση. Δυστυχώς, δεν μπορώ να καταλάβω ποια είναι η άσκηση που κάνει η κυβέρνηση και θα βγάλει την τελική τιμή», επισήμανε ο πρώην υπουργός.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος