Όχι στις σκόπιμες κωλυσιεργίες για την επένδυση στο Ελληνικό διαμηνύει η κυβέρνηση

“Η ελληνική κυβέρνηση δίνει τον απαραίτητο χρόνο και χώρο στους θεσμούς και τη δημόσια διοίκηση να λειτουργήσουν με βάση το νόμο σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αποδεχθεί σκόπιμες κωλυσιεργίες που θα έθεταν σε αμφισβήτηση τη δεδηλωμένη βούλησή της και την αποφασιστικότητά της για την ολοκλήρωση της επένδυσης στο Ελληνικό”, αναφέρουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, με αφορμή τη συζήτηση γύρω από την επένδυση στο Ελληνικό.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) αποφάσισε σήμερα την αναβολή μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, της συζήτησης του θέματος «Έγκριση ή μη: α) του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) και β) της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου “Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά”, Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής (συνεχιζόμενο)» . Η απόφαση για την αναβολή, που λήφθηκε κατά πλειοψηφία από τα μέλη του ΚΑΣ μετά από εισήγηση της γενικής γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη, έγινε προκειμένου να εισαχθεί την ίδια μέρα και το ζήτημα της κήρυξης ή μη του αρχαιολογικού χώρου της περιοχής, το οποίο και θα προηγηθεί.

Σημειώνεται ότι η σημερινή συνεδρίαση του ΚΑΣ, συνέχισε εκείνη της 5ης Σεπτεμβρίου, η οποία διεκόπη μετά από σχεδόν οκτώ ώρες και λόγω προχωρημένης ώρας, κατά την οποία κύριο θέμα συζήτησης ήταν το κατά πόσο μπορούν να προστατευτούν τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής χωρίς να προηγηθεί κήρυξη ή προσωρινή οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Σχετική είδηση: ΚΑΣ: Αναβολή της συζήτησης για το Ελληνικό για την Τρίτη 3/10

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος