ΟΑΣΘ: Δωρεάν μετακινήσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

  Δωρεάν μετακινήσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, προσφέρει στους πολίτες ο ΟΑΣΘ σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Ειδικότερα, η συμμετοχή του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

-Προβολή ενημερωτικών μηνυμάτων, με το θέμα και το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΘ, στα λεωφορεία και στις στάσεις τηλεματικής.

-Στην κορύφωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν δωρεάν με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, από τις 4 το απόγευμα και μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Από τη δωρεάν μετακίνηση, εξαιρούνται οι λεωφορειακές γραμμές του Αεροδρομίου Χ1 και Ν1.

-Επιπλέον, την ίδια ημέρα, δηλαδή την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί και μέχρι τις 4.30 το απόγευμα, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν περιήγηση με την «Πολιτιστική γραμμή» Νο 50, για τη γνωριμία με την ιστορία και τα μνημεία της Θεσσαλονίκης.

-Τέλος, ο ΟΑΣΘ, διαθέτει δωρεάν στον Δήμο Θεσσαλονίκης, 1.000 προτυπωμένα εισιτήρια μίας μετακίνησης, μειωμένης τιμής, για τη διάθεσή τους, στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας  έχει καθιερωθεί από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας.

Για το τρέχον έτος, το θέμα της εκστρατείας της ΕΕΚ που επιλέχθηκε είναι «Καλύτερες συνδέσεις» (Better Connections), με σύνθημα «Συνδυάζω – Μετακινούμαι» (Mix & Move).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος