Ο Τιερί Μπρετόν στην Ελλάδα την Παρασκευή – Θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας

Συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους της αμυντικής βιομηχανίας, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις αμυντικές βιομηχανίες της ΕΕ, θα έχει αύριο (28.04.2023) στην Αθήνα ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, κ. Τιερί Μπρετόν.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος θα συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, για να συζητήσουν σχετικά με την επείγουσα ανάγκη αύξησης της παραγωγής πυρομαχικών για την Ουκρανία καθώς και για την ασφάλεια της ΕΕ. 

Αργότερα ο κ. Μπρετόν θα επισκεφτεί δύο μεγάλα εργοστάσια αμυντικού εξοπλισμού. Θα συναντηθεί με εκπροσώπους των κατασκευαστών για να αξιολογήσει τις ανάγκες της αμυντικής βιομηχανίας, ώστε να μπορέσει η ΕΕ να παράσχει ειδικά προσαρμοσμένη στήριξη, μεταξύ άλλων ενδεχομένως μέσω ενωσιακών κονδυλίων, και να αντιμετωπίσει τα σχετικά σημεία συμφόρησης.

Το επόμενο διάστημα ο Γάλλος επίτροπος θα συνεχίσει τις επαφές με τις αμυντικές βιομηχανίες της ΕΕ και τις επισκέψεις σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις προκειμένου να διευκολύνει και να επιταχύνει την ανάπτυξή τους.

Ανταπόκριση: Γιώργος Συριόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος