Ο Πούτιν λέει ότι η ουκρανική επίθεση ξεκίνησε, αλλά χωρίς επιτυχία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε συνέδριο στο Σότσι την Παρασκευή (9/6), ότι η Ουκρανία έχει αρχίσει την
αναμενόμενη αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών δυνάμεων, αλλά χωρίς επιτυχία.

“Η επίθεση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας έχει αρχίσει. Αυτό αποδεικνύεται από τη χρήση των στρατηγικών αποθεμάτων”, ανέφερε.

“Τα ουκρανικά στρατεύματα δεν πέτυχαν τους στόχους τους σε κανέναν τομέα χάρη στο θάρρος των Ρώσων στρατιωτών, τη σωστή οργάνωση των στρατευμάτων” υπογράμμισε.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η Ουκρανία εξακολουθεί να έχει τη δυνατότητα να επιτεθεί, αλλά επέμεινε ότι οι κινήσεις αντεπίθεσης του Κιέβου «απέτυχαν».

“Όλες οι προσπάθειες αντεπίθεσης μέχρι στιγμής έχουν αποτύχει, αλλά το επιθετικό δυναμικό του καθεστώτος του Κιέβου εξακολουθεί να υφίσταται”, δήλωσε ο Πούτιν σε βίντεο, προσθέτοντας ότι “η στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας αξιολογεί ρεαλιστικά την τρέχουσα κατάσταση”.

Ρωσία: Το ΥΠΑΜ λέει πως απέκρουσε σφοδρές ουκρανικές επιθέσεις σε Ζαπορίζια και Ντονέτσκ

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα (9/6) ότι απέκρουσε σφοδρές ουκρανικές επιθέσεις στις περιοχές της Ζαπορίζια και του Ντονέτσκ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 1.000 Ουκρανούς στρατιώτες και καταστρέφοντας δεκάδες άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα.

“Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας συνέχισαν τις προσπάθειες διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων στις κατευθύνσεις του νότιου Ντονέτσκ και της Ζαπορίζια”, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε μια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν στις ρωσικές γραμμές τέσσερις φορές με δύο τάγματα και με την υποστήριξη αρμάτων μάχης νότια της Βελίκα Νοβοσίλκα στο Ντονέτσκ, αλλά αποκρούστηκαν.

Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν επίσης δύο επιθέσεις νότια της πόλης Ορίχιβ στην περιοχή της Ζαπορίζια, ανέφερε το υπουργείο.

Η Ρωσία είπε πως η Ουκρανία έχασε περίπου 1.200 άνδρες, περίπου 40 άρματα μάχης και αρκετά αεροσκάφη, περιλαμβανομένου ενός MiG-29 και ενός Su-25 τις τελευταίες 24 ώρες.

Η Ρωσία, που χθες Πέμπτη, είχε πει πως η Ουκρανία έχασε 3.715 άνδρες μέσα σε τρεις ημέρες, δεν έδωσε στοιχεία για τις δικές της απώλειες.

Το Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τους απολογισμούς για τις απώλειες είτε της μίας είτε της άλλης πλευράς στο πεδίο της μάχης.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος