Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στην άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Την ευρείας κλίμακας άσκηση προσομοίωσης και ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης από τη Fraport Greece παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον Γενικό Διευθυντή Λειτουργιών της Fraport Greece Ηλία Μαραγκάκη.

Στην άσκηση συμμετείχαν στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Αεροδρομίου, του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής, της ΕΛΑΣ και Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

Το σενάριο προέβλεπε εκδήλωση πυρκαγιάς σε κινητήρα αεροσκάφους Α320, με 94 επιβαίνοντες κατά τη διαδικασία της τροχοδρόμησής του προκειμένου να απογειωθεί. Το πλήρωμα διακόπτει άμεσα τη διαδικασία απογείωσης και πραγματοποιείται η εκκένωση του αεροσκάφους. Για την υλοποίηση του σεναρίου σε αυξημένη ετοιμότητα για την υποδοχή τραυματιών ετέθησαν από το Παράρτημα του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα τόσο τα εφημερεύοντα νοσοκομεία (ΑΧΕΠΑ και «Γ. Γεννηματάς»), όσο και οι υπόλοιπες υγειονομικές μονάδες της Θεσσαλονίκης, όπου και διακομίστηκαν –βάσει σεναρίου- 50 «περιστατικά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος