O Πατρίκ Μουράτογλου, ο προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά, μιλά αποκλειστικά στην ΕΡΤ (video)

Αποκλειστικά στην ΕΡΤ μίλησε ο Ελληνογάλλος Πατρίκ Μουράτογλου (Patrick Mouratoglou). Ο κορυφαίος προπονητής του τένις μίλησε για τον Στέφανο Τσιτσιπά λίγη ώρα πριν από τον μεγάλο τελικό του Ρολάν Γκαρός.

«Τον πρωτοείδα για πρώτη φορά σε ένα βίντεο στο YouTube, σε ηλικία των 16 ετών. Mου άρεσε πως αγωνιζόταν. Είναι σπουδαίος. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και την οικογένειά του.

Για έξι χρόνια φοίτησε στην ακαδημία αντισφαίρισης Μουράτογλου. Είναι φιλόδοξος. Μου αρέσει πως αγωνίζεται. Έχει κάτι που δεν είναι συνηθισμένο. Μαθαίνει, γρήγορα και δουλεύει πολύ σκληρά. Έχει μια σπουδαία ομάδα γύρω του».

Απαντώντας στην ερώτηση του ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Περικλή Μακρή, για το ποια είναι η πρόβλεψή του για τη σημερινή αναμέτρηση ο 48χρονος προπονητής δήλωσε:

«Φυσικά και έχει πιθανότητες. Ο Τσιτσιπάς δεν θα είναι όμως το φαβορί, αλλά ο Nόβακ Τζόκοβιτς. Παίζει με έναν με τους μεγαλύτερους τενίστες της ιστορίας. Είναι η πιο δύσκολη στιγμή να παίξεις ποτέ σε τελικό Grad Slam (ένα από τα τέσσερα πιο σημαντικά τουρνουά στο τένις, που λαμβάνουν χώρα μία φορά τον χρόνο. Ο Τζόκοβιτς μόλις ολοκλήρωσε τον αγώνα εναντίον του Ναδάλ και έχει αυτοπεποίθηση. Ο Τζόκοβιτς παίζει εξαιρετικά σε τελικούς».

Ποιος είναι ο Πατρίκ Μουράτογλου

Ο Πατρίκ (Παρασκευάς) Μουράτογλου είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές τένις στον κόσμο. Γεννήθηκε στη Γαλλία τον Ιούνιο του 1970 και πατέρας του είναι ο γνωστός επιχειρηματίας, ο Πάρης Μουράτογλου. Η ακαδημία του, η οποία ιδρύθηκε το 1996, βρίσκεται στη Γαλλική Ριβιέρα και αποτελεί μια από τις κορυφαίες ακαδημίες τένις στον κόσμο. Μετά τα εγκαίνια του Mouratoglou Tennis Center στο Jumeirah του Ντουμπάι, σειρά πλέον παίρνει το Costa Navarino στη Μεσσήνια.

Ο Ελληνογάλλος προπονητής ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία με το τένις φτάνοντας έως το Νο. 6 της  Γαλλίας. Στις σημαντικότερες συνεργασίες του ως προπονητής συγκαταλέγονται ο Μάριος Παγδάτης, η Σερένα Γουίλιαμς και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος