Ο ΠΑΟΚ εξετάζει το ΟΑΚΑ και την AEL FC Arena για έδρα του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια

Με τη συμμετοχή του Προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ιβάν Σαββίδη πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εβδομαδιαία σύσκεψη εργασίας για τη Νέα Τούμπα.

Μετά το «αδιέξοδο» του Καυτανζόγλειου, ο ΠΑΟΚ στην εβδομαδιαία σύσκεψη εργασίας για τη Νέα Τούμπα εξετάζει την περίπτωση της AEL FC Arena, αλλά και του ΟΑΚΑ για τη χρήση τους στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ:

«Συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που αφορούν το project του νέου γηπέδου, όσο και οι πιθανές λύσεις για μετεγκατάσταση της ομάδας στη διάρκεια κατασκευής τους.

Συγκεκριμένα:

  • Λήφθηκε η απόφαση να ανατεθεί σε εξειδικευμένη νομική εταιρία ο έλεγχος όλων των απαραίτητων νομικών εγγράφων, μεταξύ των οποίων και το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος και η υποβολή εκ μέρους τους των απαραίτητων ενεργειών που θα προασπίζουν νομικά τον ΠΑΟΚ για την κατασκευή του νέου γηπέδου.
  • Αντίστοιχα θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με εξειδικευμένη εταιρία οικονομικών συμβούλων για τη διαμόρφωση του ορθού μηχανισμού χρηματοδότησης του έργου.
  • Ανατέθηκαν οι αρμοδιότητες στην ομάδα εργασίας, προκειμένου να περιγραφούν οι απαιτήσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για την εταιρία που θα αναλάβει την αρχιτεκτονική και κατασκευαστική μελέτη του γηπέδου.
  • Οι κ.κ. Μουτσάκης και Δημογιάννης θα συμμετάσχουν αυτή την εβδομάδα στο διεθνές συνέδριο ESMMA στην Ιταλία, με θέμα την ανάπτυξη των γηπέδων.
  • Αναλύθηκε από τον Δ.Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο Χρυσόστομο Γκαγκάτση και τον υπεύθυνο γηπεδικών εγκαταστάσεων κ. Γιάννη Δημογιάννη, η πορεία των εργασιών στο γήπεδο του Μακεδονικού, το οποίο θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ Β’ και τη γυναικεία ομάδα.
  • Ο κ. Γκαγκάτσης υπογράμμισε πως πέραν του Καυτανζογλείου, κανένα άλλο γήπεδο στη Θεσσαλονίκη δεν πληροί τις προϋποθέσεις, είτε για λόγους χωρητικότητας, είτε για λόγους ασφάλειας να υποδεχτεί ευρωπαϊκούς και εγχώριους αγώνες του ΠΑΟΚΚαι το γήπεδο του Μακεδονικού για λόγους που αναλύθηκαν δεν μπορεί να επεκτείνει την υπάρχουσα χωρητικότητά του πάνω από τις 10.000, αλλά και τα στάνταρντς ασφαλείας που να καλύπτουν τις προϋποθέσεις διεθνών αγώνων. Το συγκεκριμένο γήπεδο θα φιλοξενεί έτσι τον ΠΑΟΚ Β’ και τη γυναικεία ομάδα για τα επόμενα 3 ως 5 χρόνια.
  • Δόθηκε η εντολή να εξεταστούν και όλα τα γήπεδα πλησίον της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και τo AEL FC Arena, που θα μπορούσαν με τις απαραίτητες προσαρμογές να φιλοξενήσουν ευρωπαϊκούς αγώνες. Παράλληλα δόθηκε εντολή να σταλεί για τον ίδιο λόγο επιστολή στη διοίκηση του ΟΑΚΑ και τους αρμόδιους φορείς για τους όρους πιθανής χρήσης του Σταδίου για ευρωπαϊκούς αγώνες.
  • Τέλος, υπογραμμίστηκε ότι για οποιαδήποτε λήψη οριστικής απόφασης σχετικά με το νέο γήπεδο, θα υπάρχει εκπροσώπηση από και συμφωνία με τον Α.Σ. ΠΑΟΚ».

    Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ