Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης δίνει ζωή στον Μύθο της Γοργόνας (video)

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την πρώτη παραγωγή των Μύθων της Θεσσαλονίκης με αφετηρία το μύθο της Γοργόνας, σε ένα ιδιαίτερο video.

Η πολιτιστική κληρονομιά υλική και άυλη και ο σύγχρονος πολιτισμός αναγνωρίζονται ως κύρια στοιχεία ταυτότητας κάθε πόλης. Ο πολιτισμός ως συγκριτικό πλεονέκτημα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής προβολής της πόλης.

Στο πλαίσιο του σχεδίου Μάρκετινγκ προορισμού, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης χρησιμοποιεί σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία για την προβολή του μυθικού πλούτου της πόλης θέλοντας να ισχυροποιήσει το πλεονέκτημα της αναγνωρισιμότητας, της ταύτισης και της ιστορικής συνέχειας.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου «Δημιουργούμε μαγεία. Στόχος μας είναι να διεγείρουμε το συναίσθημα του τουριστικού κοινού που απευθυνόμαστε. Οι μύθοι μας είναι ο πλούτος μας».

Η παγκόσμια απήχηση της ισχυρής μορφής του Μ. Αλεξάνδρου εμπεριέχεται στο υλικό του «Μυθιστορήματος του Μ. Αλεξάνδρου» τον 3ο αιώνα μ.Χ.

Στον μυθικό του πλούτο υπάρχει η ιστορία της Θεσσαλονίκης. Της αδερφής του Μέγα Αλεξάνδρου που μεταμορφώθηκε σε Γοργόνα γιατί πέταξε το «αθάνατο νερό». Όταν κατάλαβε το λάθος της παρακάλεσε τον Θεό να ζει με την ελπίδα πως ακόμα κι αν πεθάνει ο αδερφός της, θα επιστρέψει στη ζωή. Η παράκλησή της εισακούστηκε και μεταμορφώθηκε σε γοργόνα. Από τότε γυρίζει στις θάλασσες και ρωτά τους ναυτικούς αν ζει ο Βασιλιάς Αλέξανδρος…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος