Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εγκαινίασε έκθεση για την Ίμβρο στη Μονή Βλατάδων

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ολιγοήμερης επίσκεψής του στη βόρεια Ελλάδα. Σήμερα (26/6) το πρωί, εγκαινίασε έκθεση φωτογραφίας, εμπνευσμένη από τη γενέτειρά του με τίτλο «Ίμβρος, Νήσσος Πεφιλημένη», στη Μονή Βλατάδων.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όπως φαίνεται στα πλάνα, φανερά συγκινημένος αναγνωρίζει πρόσωπα και τοπόσημα της αγαπημένης του πατρίδας Ίμβρου.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δήλωσε αισιόδοξος για την θετική εξέλιξη έργων στο νησί και στη συνέχεια εγκαινίασε την έκθεση. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του από τον Κωνσταντίνο Τερψίδη εκπαιδευτικό και ερασιτέχνη φωτογράφο ταξίδεψε μέσα στο χρόνο και στους τόπους του αγαπημένου του νησιού.

Το απόγευμα, απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου για τα 30 χρόνια της ποιμαντορικής του διακονίας από τον πατριαρχικό θρόνο Κωνσταντινουπόλεως.

Στη διάρκεια της παραμονής του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Άγιο Όρος, καθώς και τους δήμους Καλαμαριάς και Θερμαϊκού, όπου θα παραστεί σε εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΗΛΙΑΝΑ ΣΚΟΥΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος