Ο «Μουτζούρης» το γνωστό τραινάκι ανεβαίνει ξανά στο Πήλιο

Το τραινάκι του Πηλίου σφυρίζει, καλώντας τους ταξιδιώτες σε επιβίβαση, για μια διαδρομή στις πλαγιές του Πηλίου, που τρέχει πίσω στον χρόνο σε μια ρομαντική εποχή, στον μύθο και την ιστορία.

Στην αρχαιότητα, η μυθολογία έλεγε ότι οι Κένταυροι στη βουνό του Πηλίου κεντούσαν την αύρα των ανθρώπων και ως ιατροί θεράπευαν τις ασθένειες. Σήμερα ένα ταξίδι αναψυχής με το τραινάκι του Πηλίου, αποτελεί ευφορία και ίαση. Μετά από μια περίοδο ψυχαναγκαστικών περιορισμών, λόγω της πανδημίας, η διαφυγή στην φύση είναι ένα διαφορετικό αλλά το ίδιο αποτελεσματικό μέσο απέκδυσης από τις φοβίες που προκαλεί ο νέος τρόπος ζωής.

Ταξίδι είναι ένα είδος τάξεως και αυτήν την τάξη εφαρμόζει η ψυχή, εξηγεί φιλοσοφώντας ο Γιώργος Aποστολέρης, σιδηροδρομικός, που έχει ταυτίσει την ζωή του με το τρένο του Πηλίου. Το τραίνο αναχωρεί από τα Άνω Λεχώνια και τερματίζει στον σταθμό Μηλεών. Η μήκους 15 χιλιομέτρων διαδρομή, διέρχεται από τοξωτά γεφύρια, καμάρες, χαράδρες, μια πλούσια φύση και ανταμείβει με μια μοναδική θέα προς τον Παγασητικό και το βουνό των Κενταύρων. Το ρυθμικό λίκνισμα των τεσσάρων βαγονιών που τρέχουν στην πιο στενή σιδηροδρομική γραμμή στον κόσμο, με ταχύτητα μόλις 15 χιλ. την ώρα διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα, με μια στάση για ξεκούραση. Λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται από τους κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας οι θέσεις είναι περιορισμένες και όσοι αποφασίσουν το ταξίδι που πραγματοποιείται κάθε Σάββατο πρωί, πρέπει να κλείσουν θέσεις εγκαίρως.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος