Ο Μίμης Ανδρουλάκης στην ΕΡΤ για το νέο του βιβλίο «Κάτω από τις στάχτες»

Μια συνέντευξη γεμάτη ιστορίες, όπως ο ίδιος το συνηθίζει, έδωσε στην εκπομπή ΕΡΤ TALKS και τον δημοσιογράφο Απόστολο Μαγγηριάδη ο συγγραφέας και πολιτικός Μίμης Ανδρουλάκης, με αφορμή την έκδοση του νέου του αυτοβιογραφικού βιβλίου με τίτλο «Κάτω από τις στάχτες».

Με κύριο θέμα την Ελλάδα της μεταπολίτευσης, από το 1974 – μετά το Πολυτεχνείο – μέχρι το 2000 περίπου, ο Μίμης Ανδρουλάκης μιλά μεταξύ άλλων για τον «καταθλιπτικό» Ανδρέα Παπανδρέου και για το πώς τον «έσωσε» ο Βασίλης Τσιτσάνης, για το «δάκρυ του Χαρίλαου» για τον Τζαννή Τζανετάκη (τον πρωθυπουργό της κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και Συνασπισμού της Αριστεράς του 1989) αλλά και για τις σχέσεις γεμάτες αλληλοσεβασμό ανάμεσα στους ηγέτες της δεκαετίας του 1970.

«Ο Ανδρέας είναι πολυτραυματίας… Έχει πολλές εσωτερικές πληγές και ουδέποτε μπόρεσε ο ίδιος να διαχειριστεί τις εσωτερικές του αντιθέσεις. […] Τον πλήγωσε πολύ ότι η μαμά είναι θλιμμένη και ο μπαμπάς είναι σε άλλο σπίτι με άλλη γυναίκα. Τον πείραξε πάρα πολύ. Πάνω σ αυτό το τραύμα υπήρξαν και άλλα μεταγενέστερα τραύματα. Πρέπει να καταλάβετε ότι ο Ανδρέας είναι μια προσωπικότητα που πρέπει να αγαπιέται για να μπορεί να αγαπάει τον εαυτό του. Κάθε σκιά τού δημιουργεί πανικό και ανασφάλεια. Είναι εξαρτημένος δηλαδή από την αγάπη των άλλων. Στα μάτια των οπαδών του, των φανατικών οπαδών του, ξανάβλεπε τα λατρευτικά μάτια της μητέρας του. Κάθε φορά που πληγώνεται αυτή η σχέση, ο Ανδρεάς μπαίνει σε κρίση βαθιά. Είναι πιο πολύπλοκο το θέμα του Ανδρέα. Δεν θα το πω τώρα εδώ πέρα, να το διαβάσει κανείς μέσα στο βιβλίο«, λέει χαρακτηριστικά ο Μίμης Ανδρουλάκης για τον πρώην πρωθυπουργό, πρόεδρο και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.

Παρακολουθήστε την απολαυστική συνέντευξη που παραχώρησε ο Μίμης Ανδρουλάκης στο ΕΡΤ TALKS και τον Απόστολο Μαγγηριάδη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος